Acuzat ca ar fi omorat in anul 1991 o tanara de 23 de ani, Razvan Lucescu a publicat, luni, un drept la replica. Antrenorul Rapidului se declara dezamagit de "mizeriile" care au aparut in presa in ultimele zile. In plus, fostul selectioner ii va actiona in instanta pe jurnalistii care au publicat materialul.

Razvan Lucescu Foto: Hotnews

Razvan Lucescu este acuzat ca, in 1991, a accidentat mortal o fata de 23 de ani.

Iata comunicatul de presa remis redactiei de Razvan Lucescu:

Razvan Lucescu: "Lasati-mi familia in pace!"

"Sunt surprins si dezamagit ca dupa 21 de ani de la producerea unui eveniment tragic un ziar central din Romania publica un subiect fara acoperire. Procurorul a dispus neinceperea urmaririi penale, considerand ca accidentul s-a produs din cauza victimei. In concluzie, ii rog pe cei care vor sa terfeleasca numele Lucescu sa-mi lase familia in pace!

Intotdeauna mi-am aparat familia si niciodata n-am aruncat o fapta a mea pe umerii altei persoane. Sotia mea regreta ca n-a avut nicio posibilitate de a evita accidentul. Victima a traversat printr-un loc nepermis, asa cum s-a constatat si in ancheta. Ii inteleg durerea domnului Miu, dar asta nu-i da dreptul sa arunce cu noroi in familia Lucescu. Desi este nevinovata, si sotia mea este o victima a acelui accident, deoarece nu poate uita acea zi fatidica.

De multe ori imi pare rau ca n-am fost eu la volan, dar, de fiecare data, imi dau seama ca nimeni nu putea evita acel accident, tinand cont de faptul ca victima a sarit in fata masinii.

Stiu ca mass-media joaca un rol important si ca eu, ca persoana publica, sunt un subiect de presa, insa nu accept sa fiu batjocorit! Si, cu atat mai mult, nu accept ca viata mea, a sotiei mele si a familiei mele sa devina bataie de joc!

Tin sa le transmit celor care au scris acest articol ca mizeria cu care arunca acum in familia mea se va intoarce impotriva lor, pe cai legale. Acest subiect nu reprezinta o noutate. Aceleasi informatii au mai aparut in presa in 1993 si 2006 si, de aceea, nu inteleg de ce se trag sforile pentru ca acest eveniment sa fie readus in atentie. Consider ca jurnalistii care au repus acest caz pe tapet au cautat un fara acoperire.

Cred ca acesti ziaristi n-au dat dovada de deontologie profesionala. Unde este independenta, neutralitatea si impartialitatea jurnalistului? In acest articol este prezentata doar varianta unei parti, care nici macar n-a fost martor al evenimentului si, mai mult, se ghideaza dupa zvonuri. In acest context, ziaristii care au semnat acest articol se afla intr-o mare eroare asupra situatiei de fapt. Daca ar fi incercat sa afle informatii legate de ancheta de la autoritatile care s-au ocupat de acest caz, ar fi aflat adevarul. In consecinta, imi rezerv dreptul de a-i actiona in instanta pentru calomniile proferate la adresa mea si a familiei mele.

S-au spus multe si se vor mai spune multe neadevaruri despre familia mea. Personal, am fost facut , si de persoane care au incercat sa loveasca in munca mea si a tatalui meu. N-am renuntat insa niciodata sa tin capul sus. Am decis sa merg inainte si sa rezist presiunilor. Voi ramane pe pozitii si in acest caz, deoarece am constiinta curata. Stiu ca acel accident nu s-a produs din cauza sotiei mele, stiu ca eu n-am fost la volan in acel moment, stiu ca victima a comis o imprudenta fatala, stiu ca autoritatile au decis neinceperea urmaririi penale, stiu ca acel tata nu-si va uita copilul disparut, si stiu ca sotia mea a devenit, fara sa vrea, o victima.

Totusi, nu stiu motivul pentru care domnul Miu s-a decis sa atace familia Lucescu. Am citit cu stupoare declaratiile facute de dumnealui si constat cu dezamagire ca familia Lucescu a devenit un monstru in ochii sai, bazandu-se insa doar pe afirmatii emotionale, neconfirmate. Conform spuselor domnului Miu, eu mai omorasem o persoana, intr-un alt accident! Acestea sunt atacuri murdare! Nu inteleg de unde apar astfel de nascociri. Mai mult, domnul Miu nu s-a multumit doar cu Razvan Lucescu, dar l-a atacat si pe Mircea Lucescu, pe care l-a facut si , si l-a acuzat de musamalizarea cazului. Sa acuzi un om ca este securist deoarece pleaca in strainitate in calitate de fotbalist sau de antrenor mi se pare ceva desprins dintr-o alta lume.

Cred ca cineva doreste sa demonstreze ca familia Lucescu si-a facut un nume in Romania si in lume calcand pe cadavre. Stiu ca exista multa invidie la adresa numelui Lucescu. Pot sa accept invidia, dar nu sunt de acord cu ura nascuta dintr-un neadevar.

Cred ca aceste noi atacuri la adresa numelui Lucescu vor sa denigreze o familie. Le transmit celor care le intreprind ca aceste mizerii vor intari si mai mult familia Lucescu".

23 Ianuarie 2012

Cu respect,

Razvan Lucescu.