Mihaita Nesu a lansat, luni, la Utrecht, o fundatie care-i poarta numele, principalul scop al fostului international roman fiind acela de a incerca sa dea o mana de ajutor persoanelor cu probleme precum ale lui. "Fundatia aceasta este viitorul meu, imi doresc sa pot sa ajut cat mai multi oameni. Este greu sa astepti sa-ti dea cineva de mancare sau de baut, sper ca in cativa ani sa pot deveni un om normal", a declarat Nesu, la prima conferinta de presa sustinuta dupa accidentarea din mai 2011.

Mihaita Nesu Foto: AGERPRES

Iata declaratiile lui Mihaita Nesu:

  • "Ideea de a face o fundatie nu a fost doar a mea, a fost si a sotiei si a prietenilor mei. Sper ca din acest accident trist sa iasa ceva frumos, cu un final fericit pentru cat mai multi oameni aflati in aceeasi situatie ca a mea".
  • "Pentru moment, sunt fericit ca am parasit spitalul, sunt mult mai relaxat la mine acasa. Procesul de recuperare merge destul de greu, m-as fi asteptat sa fie putin mai bine. Am mai discutat cu oameni care au trecut printr-o situatie asemanatoare, important este sa ai rabdare. Sper ca in cativa ani de zile sa pot deveni un om normal".
  • "Imi doresc ca aceasta fundatie sa insemne ceva, sa nu ramana doar o fundatie. Sper sa imi gasesc ceva de munca, odata cu trecerea timpului. Imi doresc sa raman aproape de fotbal. In acest moment, corpul meu nu rezista foarte mult la efort, sper ca acest lucru sa se schimbe in viitor".
  • "Le multumesc foarte mult suporterilor care au fost aproape de mine in toata aceasta perioada. Nu ma asteptam ca un jucator strain, din afara Olandei, sa fie atat de important pentru ei. Au fost extraordinari si au reusit sa imi mentina zambetul pe fata".
  • "Am facut aceasta fundatie cu scopul de a face o viata cat mai normala oamenilor care sufera, la fel precum mine. In Romania este foarte greu in acest moment sa ai o viata normala atunci cand ai asemenea probleme".
  • "Imediat dupa ce m-am trezit din operatie, mi-am dat seama ca nu voi mai juca fotbal niciodata. In acele momente mi-a venit in cap ideea de a face ceva, implicit aceasta fundatie".
  • "In aceste momente, ma uit la fotbal mai mult decat inainte. Sunt la curent cu ceea ce se intampla, vizionez meciuri, nu vreau sa ma plictisesc".
  • "Imi doresc sa stau cat mai mult timp in Olanda, vreau sa raman aici pentru a continua procesul de recuperare. Meciul de deschidere de anul viitor al lui Utrecht va fi cu Steaua, in august 2012.
  • "Cel mai greu mi-a fost sa ma obisnuiesc, mi-a placut sa fiu o persoana independenta, sa imi rezolv singur lucrurile. Este greu sa astepti sa-ti dea cineva de mancare sau de baut. Nu am ce face, nu trebuie sa ma gandesc la lucrurile rele, vreau sa le vad doar pe cele pozitive".
  • "Nu voi afla niciodata raspunsul la intrebarea: de ce eu? Poate timpul imi va raspunde intr-o zi. Sper ca in cateva luni de zile sa pot sa misc si mana stanga la fel precum pe cea dreapta. Majoritatea persoanelor cu aceasta problema viseaza noaptea ca pot merge normal.
  • "Nu m-am asteptat la ajutor din partea nimanui, doar a familiei. M-a bucurat insa sa vad ca echipa Utrecht este aproape de mine. Despre Steaua nu pot sa spun prea multe, fiecare face ceea ce vrea. Eu incerc sa-mi vad de viata mea, cat de independent pot in acest moment. Sper ca meciul dintre Utrecht si Steaua sa aiba loc, iar apoi vreau sa existe o partida si in Romania, cu stadionul plin" - Mihai Nesu.

Primaria orasului Utrecht a anuntat ca a donat 200 de scaune cu rotile pentru fundatia "Mihai Nesu".

Mihaita Nesu a lansat, luni, "Mihai Nesu Foundation".