Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal a hotarat, luni, sa le acorde in continuare credit arbitrilor din tara, cel putin in primele cinci etape din 2012. In cazul in care greselile mari vor persista, se va trece la aducerea de fluierasi de peste hotare. "Daca meciurile vor fi facute iar praf, vor veni atunci arbitri straini", a punctat Dumitru Dragomir, seful LPF.

Arbitri romani la partidele din Liga 1Foto: AGERPRES

"Baremurile revin la jumatate in acest retur. Un arbitru primeste 25 de milioane pe meci. Intr-o ecomonie a Romaniei in care salariul Romaniei este de 200 de euro, noi platim de peste trei ori pe saptamana arbitrajul. Trecem printr-o perioada grea si noi, cluburile, sper sa inteleaga arbitrii. Suma de 84 de milioane nu se mai impune a fi data catre CCA. FRF le aloca peste 500.000 de euro, o suma extraordinar de mare fata de economia acestei tari si de ce poate realiza FRF.

Baremurile la observatori nu s-au redus, dar daca aceasta calitate a observarilor va fi tot asa, pe nepotisme si pe interese, vom scoate jumatate din acest barem. Cei care au rude de gradele 1, 2 sau 3 sa nu mai fie pe functii. Asa cred conducatorii, ca in felul acesta se va imbunatati arbitrajul romanesc, care se pare ca este intr-un moment critic" - Dumitru Dragomir (gsptv).

Mai multi patroni si conducatori din fotbalul romanesc s-au plans de arbitrajele de la unele partide din Liga 1. Dupa mai multe discutii, oficialii echipelor au ajuns la concluzia ca este nevoie de arbitri din stainatate.