​Din anul 2004 (de cand si-a inceput cariera profesionista), Lionel Messi a impresionat asistenta, fotbalistul Barcelonei trecandu-si in palmares 101 trofee individuale. Ultima isprava: al treilea Balon de Aur consecutiv (l-a cucerit, luni, la Zurich). Secretul fotbalistului este dezvaluit chiar de tatal acestuia: "Este foarte linistit, s-a maturizat mult in ultima perioada. Luni, dupa ce ne-am intors de la Zurich, s-a dus direct la culcare. A doua zi avea antrenament", a precizat Jorge Messi.

Lionel Messi, noul si vechiul "Balon de Aur" Foto: fcbarcelona.com

Din 2004 si pana astazi, Lionel Messi si-a trecut in palmares 101 trofee individuale. Printre acestea se afla trei Baloane de Aur, trei titluri de golgeter in Champions League si o distinctie prin care a fost declarat "Patrimoniu sportiv al umanitatii".

Marele secret: munca si iar munca

"Luni, dupa ce ne-am intors de la Zurich (n.r. unde a avut loc decernarea Balonului de Aur), Lionel s-a dus direct sa se culce, a doua zi avea antrenament. Nu cred ca se va schimba prea curand, este foarte linistit. De altfel, este o trasatura din familie. S-a maturizat foarte mult in ultima perioada", a declarat Jorge Messi, tatal lui Lionel, conform Sport.es.

Nu mai are loc pentru trofee

"Dupa ce a cucerit un nou Balon de Aur (al treilea consecutiv - 2009, 2010, 2011), Lionel mi-a cerut sa maresc casa. Trebuie sa vedem cum ne organizam, avem nevoie de o vitrina mai mare", a adaugat tatal lui Messi.

Xavi, unul dintre cei mai mari fotbalisti ai planetei

"Eu si sotia mea ne-am gandit ca FIFA ar trebui sa-i ofere un premiu special lui Xavi. Acest lucru nu are insa legatura cu Balonul de Aur (n.r. Xavi a fost printre nominalizatii din ultimii patru ani), Xavi are o cariera impresionanta in spate" - Jorge Messi.

Nascut pe 24 iunie 1987, la Rosario - Argentina, Lionel Messi se afla la FC Barcelona din anul 2000 (la grupele de juniori). Pe 16 octombrie 2004, Messi a debutat la prima echipa a Barcelonei, intr-o partida cu Espanyol. Avea doar 17 ani si 114 zile.