Eric Cantona vrea sa devina presedintele Frantei, fostul jucator al echipei Manchester United strangand semnaturile necesare pentru a intra in cursa, informeaza Liberation. In varsta de 45 de ani, Cantona va fi candidat independent. "Sunt un cetatean dedicat", a precizat fostul international francez.

Eric CantonaFoto: Captura Youtube.com

Pentru a putea candida, Cantona are nevoie de 500 de semnaturi din partea unor oficiali din Hexagon. Fostul fotbalist a publicat o scrisoare catre acestia, Cantona prezentand motivele pentru care lumea ar trebui sa aiba incredere in el.

"Sunt un cetatean atent la tot ceea ce se intampla in jurul nostru. Sunt un cetatean dedicat, iar aceasta dedicare ma obliga sa iau cuvantul si sa incerc sa schimb lucrurile. Tara noastra se afla intr-un moment in care se confrunta cu o alegere dificila, care va fi decisiva pentru viitorul ei. Daca imi veti acorda incredere, nu va voi dezamagi. Obiectivul meu este sa strang cele 500 de semnaturi. Mesajul meu este unul simplu si clar, un mesaj al adevarului si al respectului, al solidaritati si al puterii", a declarat Eric Cantona.

In acest moment, Nicolas Sarkozy (actualul presedinte) si Francois Hollande (din partea socialistilor) sunt creditati cu cele mai mari sanse de a castiga. Primul tur al alegerilor prezidentiale din Franta va avea loc pe 22 aprilie, in timp ce al doilea se va desfasura pe 6 mai.