​​Argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) a primit "Balonul de Aur", pentru performantele sale sportive in 2011. Este pentru al treilea an consecutiv cand Messi primeste titlul de cel mai bun fotbalist al lumii, egaland reusita istorica a lui Michel Platini ("Balon de Aur" in 1983, 1984, 1985).

Messi - "Balonul de Aur" si in 2011Foto: fifa.com

"Vreau sa impart acest trofeu cu Xavi, pentru ca il merita in aceeasi masura. Le multumesc colegilor de la Barcelona, pentru ca m-au ajutat sa ajung aici", a declarat Messi, dupa primirea trofeului.

In cursa pentru "Balonul de Aur", Messi a castigat duelul cu Xavi Hernandez si Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

Clubul FC Barcelona a primit si distinctia oferita celui mai bun antrenor in 2011: Josep Guardiola a castigat duelul cu ceilalti doi nominalizati, Alex Ferguson si Jose Mourinho.

FIFA a anuntat, in cadrul galei de la Zurich, si echipa ideala a anului 2011:

Casillas (Real Madrid) - Dani Alves (Barcelona), Pique (Barcelona), Vidici (Manchester United), Sergio Ramos (Real Madrid) - Xabi Alonso (Real Madrid), Xavi (Barcelona), Iniesta (Barcelona) - Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Messi (Barcelona), Rooney (Manchester United).

Oamenii de la Real Madrid (antrenorul Mourinho, precum si ceilalti nominalizati) nu au participat la gala de la Zurich; marti seara, Real disputa returul cu Malaga, din Cupa Spaniei.