Mircea Lucescu a trecut cu bine prima noapte de dupa accidentul de masina suferit in cursul zilei de vineri, tehnicianul celor de la Sahtior Donetk aflandu-se intr-o stare stabila. Il Luce este constient si dialogheaza cu cei din jur. "Mircea Lucescu are mai multe coaste rupte si sange in cavitatea toracica. Nu se pune problema sa fie mutat; vom vedea cand va fi operat", a declarat Catalin Carstoiu, managerul Spitalului Universitar.

Mircea LucescuFoto: AGERPRES

UPDATE: Medicii au anuntat, sambata, ca lui Mircea Lucescu i-a fost facut un drenaj intrucat cantitatea de sange din cavitatea toracica a crescut, insa nu au aparut alte complicatii, iar la acest moment nu se pune problema unei interventii chirurgicale.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, Bogdan Popescu, si seful Sectiei de Terapie Intensiva a unitatii medicale, Elena Copaciu, au anuntat ca starea de sanatate a antrenorului echipei Sahtior Donetk este stabila, singura modificare aparuta in ultimele ore fiind ca lui Mircea Lucescu i-a fost facut un drenaj dupa ce cantitatea de sange din cavitatea toracica "a crescut putin", transmite Mediafax.

Medicii au precizat ca drenajul a fost facut pentru eliminarea sangelui din torace si se asteapta ca dupa aceasta procedura starea lui Mircea Lucescu sa se imbunatateasca. Potrivit medicilor, tubul de dren, pentru care a fost necesara o incizie, va fi mentinut pana cand nu se va mai elimina sange.

Reprezentantii Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti au mai precizat ca alte complicatii nu au aparut si ca la acest moment nu se pune probleme unei interventii chirurgicale. De asemenea, medicii au reiterat ca nu a existat o solicitare din partea familiei pentru transferul antrenorului la o alta clinica si ca nu exista motive pentru ca doctorii sa-si puna aceasta problema.

"Are o trauma importanta, dar comunica atat cu familia, cat si cu medicii, are un psihic extraordinar", a afirmat seful Sectiei de Terapie Intensiva a SUUB, Elena Copaciu.

Aceasta a mai spus ca Lucescu este monitorizat permanent de catre o echipa multidisciplinara, iar in functie de evolutie se va decide momentul externarii, insa va fi necesara cel putin o saptamana de spitalizare.

Medicii au precizat insa ca recuperarea va fi una de lunga durata, pentru vindecarea fracturilor costale fiind necesare, in mod normal, 30-40 de zile.

Totodata, medicii au informat ca toti parametrii cardiaci in cazul antrenorului sunt in limite normale.

Mircea Lucescu a suferit un accident de circulatie in cursul zilei de vineri, pe bulevardul Vasile Milea din Bucuresti. Dupa ce a fost descarcerat, antrenorul roman a fost transportat de urgenta la Spitalul Universitar. Conform primelor investigatii, Lucescu a suferit un traumatism toracic sever, are cateva coaste rupte si sange in cavitatea toracica.