Una dintre marile provocari ale lui Josep Guardiola pentru 2012 este aceea de a trimite pe teren o echipa a Barcelonei alcatuita doar din fotbalisti formati la propriul centru de juniori "La Masia". Ideea este una mai veche si ii apartine lui Louis Van Gaal, in momentul in care a venit pe banca tehnica a catalanilor in 1998, informeaza presa iberica.

Josep Guardiola Foto: Reuters

Bazata in mare parte pe jucatorii crescuti in "La Masia", Barcelona este una dintre cele mai bune echipe de fotbal din istorie, catalanii reusind sub comanda lui Josep Guardiola sa castige, printre altele, doua Ligi ale Campionilor.

Contra celor de la Hospitalet (in Cupa Spaniei), antrenorul iberic a trimis in teren o echipa alcatuita din nu mai putin de zece jucatori formati in "La Masia". De asemenea, in ultimul El Clasico (n.r. castigat pe Santiago Bernabeu cu scorul de 3-1), Guardiola a aliniat o formatie cu noua jucatori crescuti in propria pepiniera. Singurii "intrusi" au fost Dani Alves si Abidal.

Tot cu noua fotbalisti crescuti in "La Masia" a inceput Guardiola si partida din finala Campionatului Mondial al Cluburilor, 4-0 cu Santos.

Solutii pentru a forma aceasta echipa exista, tinand cont de faptul ca pe banca de rezerve se gasesc nume precum Thiago, Cuenca, Jonathan dos Santos, Sergi Roberto, Deulofeu si Barta, toti crescuti in "La Masia".

Iata o lista cu unii dintre cei mai cunoscuti jucatori care s-au format in centrul de copii si juniori "La Masia":

Josep Guardiola, Carles Puyol, Xavi, Andres Iniesta, Lionel Messi, Victor Valdes, Pedro, Gerard Pique, Sergio Busquets, Bojan Krkic, Jeffren, Cesc Fabregas, Pepe Reina, Mikel Arteta, Fran Merida, Thiago Motta, Luis Garcia, Ivan de la Pena, Fernando Navarro.