Jurnalistii de la AS au prezentat, luni, numele posibilului inlocuitor al lui Josep Guardiola pe banca tehnica a Barcelonei, acesta numindu-se Marcelo Bielsa. In cazul in care Pep nu-si va prelungi intelegerea cu formatia campioana a Europei, Bielsa este favorit sa-i ia locul pe "Camp Nou".

Guardiola si trofeul Champions League Foto: Reuters

Actual antrenor al echipei Athletic Bilbao, Bielsa este vazut mare favorit de AS sa devina urmatorul tehnician al calatanilor dupa ce Guardiola va parasi echipa.

"Din punctul meu de vedere, Guardiola ar trebui sa ramana pe viata la Barcelona", a precizat Sandro Rosell, presedintele catalanilor, in urma cu cateva saptamani.

Cum Guardiola este insa adeptul unui ciclu de performanta de cinci ani, conform unui calcul simplu Pep va pleca de la FC Barcelona la finalul stagiunii 2012-2013.

Bielsa este vazut un bun inlocuitor pentru ca este adeptul unui stil ofensiv, cu un joc in care sa fie tinuta mingea cat mai mult, la fel precum Guardiola.

In cazul in care va pleca de la Barcelona, Guardiola este favorit sa preia conducerea echipei Manchester United. Ibericul este vazut un demn urmas pentru Sir Alex Ferguson. De altfel, chiar repututatul antrenor britanic l-a numit pe Pep drept unul dintre posibilii sai urmasi la echipa de pe "Old Trafford".

In varsta de 56 de ani, Marcelo Bielsa a pregatit de-a lungul timpului echipe precum Newell's Old Boys, Club Atlas, Club America, Velez Sarsfield, Espanyol, nationala Argentinei (1998-2004), reprezentativa statului Chile (2007-2011) si Athletic Bilbao (din 2011 pana in prezent).