Anchetatorii italieni au efectuat 17 noi arestari in scandalul partidelor trucate, printre cei retinuti aflandu-se si Cristiano Doni, fost international italian (ultima data, capitan la Atalanta), informeaza Gazzetta dello Sport.

Cristiano Doni, retinut de autoritatile italieneFoto: Captura YouTube

Fotbalul din Italia a fost lovit de un nou scandal de amploare (la doar cinci ani distanta dupa "Calciopoli"), mai multe persoane (fosti si actuali jucatori) fiind arestate pentru implicarea in partide trucate.

Politia italiana a anuntat, in luna iunie a anului 2011, ca a identificat o retea care se ocupa cu trucarea partidelor din Serie B si Lega Pro. Autoritatile din Cremona, in colaborare cu politia din Roma, Torino, Ancona, Ascoli, Ravenna, Napoli, Rimini, Pescara, Bari si Como, au arestat, in prima faza, 16 persoane implicate in acest fenomen.

Autoritatile din Peninsula au facut noi arestari, 17 la numar, in cursul zilei de luni (n.r. 19 decembrie 2011), printre cei retinuti aflandu-se Cristiano Doni, Nicola Santoni (fost antrenor al echipei Ravenna), Luigi Sartor (a evoluat, printre altele, la Parma, Inter si AS Roma) si Alessandro Zamperini.

Reteaua care se ocupa de aranjarea meciurilor din fotbalul italian avea sediul in Singapore, fiind condusa de Eng Tan Seet. Conform Corriere dello Sport, in cele doua divizii de fotbal ale Italiei se pusesera bazele unei adevarate "caracatite", din aceasta "organizatie criminala" facand parte fosti si actuali jucatori, manageri si agentii de pariuri. Scopul era unul singur: trucarea partidelor de fotbal in scopul castigurilor financiare.

Cum erau rasplatiti fotbalistii ce erau dispusi sa aranjeze meciuri:

Serie A: 400.000 de euro pe meci (bani ce erau impartiti intre jucatori)

Serie B: 120.000 de euro pe meci

Lega Pro: 50.000 de euro pe meci.