Scandalul meciurilor trucate din Italia: 17 noi arestari, printre cei retinuti se afla si Cristiano Doni
Fotbalul din Italia a fost lovit de un nou scandal de amploare (la doar cinci ani distanta dupa "Calciopoli"), mai multe persoane (fosti si actuali jucatori) fiind arestate pentru implicarea in partide trucate.
Politia italiana a anuntat, in luna iunie a anului 2011, ca a identificat o retea care se ocupa cu trucarea partidelor din Serie B si Lega Pro. Autoritatile din Cremona, in colaborare cu politia din Roma, Torino, Ancona, Ascoli, Ravenna, Napoli, Rimini, Pescara, Bari si Como, au arestat, in prima faza, 16 persoane implicate in acest fenomen.
Autoritatile din Peninsula au facut noi arestari, 17 la numar, in cursul zilei de luni (n.r. 19 decembrie 2011), printre cei retinuti aflandu-se Cristiano Doni, Nicola Santoni (fost antrenor al echipei Ravenna), Luigi Sartor (a evoluat, printre altele, la Parma, Inter si AS Roma) si Alessandro Zamperini.
Reteaua care se ocupa de aranjarea meciurilor din fotbalul italian avea sediul in Singapore, fiind condusa de Eng Tan Seet. Conform Corriere dello Sport, in cele doua divizii de fotbal ale Italiei se pusesera bazele unei adevarate "caracatite", din aceasta "organizatie criminala" facand parte fosti si actuali jucatori, manageri si agentii de pariuri. Scopul era unul singur: trucarea partidelor de fotbal in scopul castigurilor financiare.
Cum erau rasplatiti fotbalistii ce erau dispusi sa aranjeze meciuri:
Serie A: 400.000 de euro pe meci (bani ce erau impartiti intre jucatori)
Serie B: 120.000 de euro pe meci
Lega Pro: 50.000 de euro pe meci.

Beatrice Mahler: O parte din personalul ATI a abandonat lupta. Nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav
Aproape 4 milioane de tineri (18-34 de ani) locuiesc cu părinții. Iar motivele lor nu sunt doar economice...
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul