FC Vaslui se afla in fata celui mai important meci din istorie, echipa lui Viorel Hizo fiind la doar o victorie distanta de "16-imile" Europa League. Moldovenii trebuie sa invinga pe FC Zurich pentru a ajunge, in premiera, in primavara cupelor europene. Meciul de totul sau nimic pentru galben-verzi va fi in direct pe Protv si LiveText pe HotNews.ro de la ora 20.00.

Viorel HizoFoto: AGERPRES

"Trebuie sa castigam neaparat, vom face totul pentru calificare, vom lupta pana la epuizare. Ii simt pe baieti foarte motivati, mergem sa obtinem o performanta istorica. Ma gandesc la finala cu Zurich, nu la finala de la Bucuresti. Nu putem ajunge atat de departe, trebuie sa fim realisti, sa ne vedem valoarea. Nimeni nu spera in vara nici ca vom ajunge pana aici" - Viorel Hizo (conform gsp).

"Nu mai conteaza banii la acest meci. Este cel mai important din acest sezon pentru noi, iar o victorie va schimba soarta echipei, lumea va auzi de Vaslui. Banii nu sunt importanti, ci performanta pe care am putea sa o facem" - Adailton.

"Daca ne calificam, bine, daca nu, iar bine, eu n-am pus nici o presiune suplimentara pe jucatori. Nu e o tragedie daca nu prindem primavara europeana. Sporting se duce cu 5 juniori la Lazio. Mi se pare neserios. Ce facem noi, fac si strainii, dar la o scara mai mare. Sporting nu o s-o bata pe Lazio astazi" - Adrian Porumboiu.

Echipe probabile:

FC Zurich: Leoni - Teixeira, Rodriguez, Koch, Zouaghi - Nikci, Chikhaoui, Djurici, Aegerter - Mehmedi, Alphonse. Antrenor: Urs Fischer

FC Vaslui: Cerniauskas - Milanov, Balaur, Farkas, Milisavljevic - Gladstone, Pavlovic - Jovanovic, Adailton, Sanmartean - Bello. Antrenor: Viorel Hizo

Absente de marca pentru moldoveni: Wesley, Papp si Temwanjera - toti suspendati

Arbitri: M. Layushkin, ajutat de O. Telovalnikov si A. Averianov (toti din Rusia).

Grupa D, clasament :

1 Sporting 12 puncte

2 FC Vaslui 6 (5-6)

3 Lazio 6 (5-5)

4 Zurich 2 (3-8).

FC Vaslui se califica in urmatoarele situatii:

* Invinge pe FC Zurich

* Face egal cu Zurich, iar Lazio nu invinge pe Sporting Lisabona (avantajul rezultatelor directe)

* Pierde partida cu FC Zurich, dar si Lazio este depasita de Sporting Lisabona (avantajul rezultatelor directe).