Josep Guardiola si-a felicitat elevii dupa victoria din meciul cu Real Madrid (scor 3-1), tehnicianul fiind multumit de faptul ca Messi, Xavi, Iniesta si compania au reusit sa revina cu toate ca au fost condusi inca din secunda 25. "Am pierdut multe mingi, trebuie sa gresim mai putin. Am castigat un meci, nu un trofeu. Nu se schimba nimic, o victorie sau o infrangere nu ar fi decis oricum castigatoarea campionatului", a precizat Guardiola.

Guardiola vs Mourinho Foto: Reuters

"Sunt incantat de evolutia jucatorilor mei, au reusit in multe momente sa-i tinem departe de poarta noastra, exact ceea ce ne propusesem. Stiam ca pentru a castiga la Madrid trebuie sa jucam foarte bine. Cu toate acestea, Realul revine pe prima pozitie daca invinge la Sevilla. Dupa golul rapid al adversarilor m-am gandit ca acesta ne va costa mai mult. Trebuie sa-i felicit pe madrileni pentru primele 15 minute, ne-au luat foarte tare, iar acest lucru s-a vazut pe tabela. Sunt multumit ca am reusit sa trecem cu bine peste aceasta presiune de la inceput.

Daca pierdeam nu ar fi fost decisiv in lupta pentru titlu, la fel cum nu s-a intamplat nimic pentru ca ne-am impus. Am pierdut prea multe mingi, cand vrei sa domini fara emotii un meci esti nevoit sa gresesti foarte putin. Raman multe puncte in joc, nimic nu este stabilit si nimic nu se stie in acest moment.

Il felicit pe Valdes ca a reusit sa joace ca intotdeauna dupa o gafa imensa precum cea din primul minut. Nu cred ca este cea mai importanta victorie reusita impotriva Realului. Nu am castigat vreun trofeu dupa acest succes pe Bernabeu, nu?" - Josep Guardiola dupa El Clasico.

Real vs Barcelona, fata in fata:

Victorii Real Madrid: 68

Victorii Barcelona: 64

Remize: 31

Golaveraj: 264-255.

Clasament Primera Division:

1 FC Barcelona 37 puncte (+1 joc)

2 Real Madrid 37 puncte

3 Valencia 30

4 Levante 29.