Real Madrid a pierdut derbiul cu FC Barcelona disputat pe "Santiago Bernabeu", catalanii impunandu-se cu 3-1. "Norocul a facut diferenta in momentele importante, nimic mai mult. In loc de 2-0 s-a facut 1-1, in loc de 2-2 au marcat ei pentru 1-3. Nu s-a decis nimic intr-un singur meci, campionatul e lung. Barcelona trebuie sa castige mai multe meciuri decat noi pentru a fi pe prima pozitie" - Jose Mourinho.

Mourinho, antrenor Real MadridFoto: Reuters

"Vestiarul era trist si tacut. Am spus inainte de meci ca suntem bine din punct de vedere emotional, acest lucru nu s-ar fi putut schimba daca invingeam astazi. In momentul in care castigi, esti fericit, daca pierzi, este nefericit. Avem un meci restanta si vom fi din nou pe primul loc pana la Craciun in conditiile in care nu vom mai pierde. Mi s-a parut eliminare la Messi in prima instanta, dar eu eram la 40 de metri, in timp ce arbitrul era foarte aproape. Nu vreau sa vorbesc despre acest lucru pana nu va reluarile la televizor, ar fi incorect sa fac acest lucru.

Infrangerea a fost facuta de mici detalii, iar eu consider ca norocul a fost important in aceasta victorie a Barcelonei. La 1-0 am avut ocazia de a ne desprinde, dar pana la urma a fost 1-1 la pauza. Prima repriza a fost una echilibrata. In a doua repriza au reusit din nimic un gol mai mult decat norocos, iar asta a fost tot. Dupa ce am ratat sansa de a egala, ei au profitat din plin de avantajul psihologic creat. Au castigat tinand mingea, lucru pe care il iubesc atat de mult.

Am evoluat acasa, am dorit victoria si tocmai de aceea am jucat ofensiv. Competitia continua, nu s-a decis nimic dupa acest meci. Barcelona trebuie sa castige mai multe meciuri decat noi ca sa fie pe primul loc" - Jose Mourino dupa 1-3 cu FC Barcelona.

Real vs Barcelona, fata in fata:

Victorii Real Madrid: 68

Victorii Barcelona: 64

Remize: 31

Golaveraj: 264-255.

Clasament Primera Division:

1 FC Barcelona 37 puncte (+1 joc)

2 Real Madrid 37 puncte

3 Valencia 30

4 Levante 29.