Olympique Lyon a castigat miercuri seara cu 7-1 pe terenul croatilor de la Dinamo Zagreb, succes care permite francezilor calificarea in "optimile" Champions League.

Presa internationala a ridicat semne de intrebare asupra rezultatului, "Corriere dello Sport" si "As" publicand o secventa surprinsa din timpul jocului, cu un fundas croat facandu-i semn cu ochiul atacantului lionez Gomis (marcatorul a 4 goluri).

"De unde aceasta suspiciune?", se intreaba Jean Michel Aulas, presedinte OL."Evident ca este o chestiune alimentata de presa spaniola care raspunde in acest fel la declaratiile lui Yannick Noah, de acum doua saptamani". (N. red: Noah a sugerat ca sportivii spanioli utilizeaza metode avansate de doping, motiv pentru care domina in mai multe discipline sportive).

Intervievat de RTL, Aulas a comentat si informatia potrivit careia Autoritatea de reglementare a pariurilor online a deschis o ancheta privind jocul de la Zagreb: "Este normal sa isi faca treaba, atunci cand apare un rezultat atipic, cum este acesta. Este o procedura, iar din informatiile mele nu s-a constatat nicio anomalie".

Si site-ul oficial al lui Lyon a publicat un raspuns la suspiciunile generalizate din Europa, dupa calificarea de la Zagreb: "Olympique Lionnais aproba in totalitate demersul autoritatii de reglementare a pariurilor online, initiat in momentul in care un rezultat sportiv este considerat atipic, si regreta ca comentariile nu raman in plan sportiv, dupa o performanta unica a echipei OL, cat si a fotbalului francez".