Atacantul Daniel Pancu a fost condamnat de catre magistratii de la Judecatoria Iasi la zece luni de inchisoare cu suspendare pentru conducere sub influenta alcoolului. Sportivul poate face apel la aceasta decizie in urmatoarele zece zile, informeaza Mediafax.

Daniel Pancu, pedepsit pentru condus sub influenta alcoolului Foto: Rompres

UPDATE: Avocatul fotbalistului, Marius Striblea, a afirmat vineri ca a declarat recurs la decizia magistratilor.

"Am declarat recurs in cazul condamnarii lui Pancu. Contestam calitatea celor doi politisti care l-au oprit pe Daniel Pancu de a putea fi prezenti la recoltarea de probe biologice. Astfel, orice proba recoltata cu nerespectarea dispozitiilor legale este nula si nu se poate dispune o condamnare in baza ei", a spus Marius Striblea, citat de Mediafax.

In noaptea de 21 spre 22 decembrie 2008, in jurul orei 01.20, Pancu se afla la volanul unui autoturism care circula in zona Nicolina. In urmatoarele momente, jucatorul Rapidului a intrat pe o portiune de drum cu "accesul interzis" (pe Strada Salciilor), fiind oprit de politisti.

Fotbalistul avea o alcoolemie de 1,36 de miligrame pe litru alcool pur in aerul expirat. Dupa preluarea datelor biologice, Pancu avea o alcoolemie de 2,30 de grame la mie in sange.

Anchetatorii au afirmat ca Daniel Pancu a recunoscut initial ca a consumat un litru de vin inainte de a se urca la volan. Decizia magistratilor poate fi atacata cu recurs in urmatoarele zece zile.

"Imi pare sincer rau sa aud de aceasta decizie. Chiar nu stiu detaliile. Dar nu o sa il afecteze pe Daniel, sunt sigur. Pana la urma este doar prima instanta, sunt convins ca se va apara la recurs si aceasta sentinta se va schimba. Imaginea clubului Rapid nu are de suferit din cauza asta. Eu tin foarte mult la Pancu, iar el ramane un simbol al Rapidului, un idol pentru suporterii nostri, chiar daca aceasta prima instanta l-a condamnat cu suspendare " - George Copos, patron Rapid, pentru Mediafax.