FC Vaslui are soarta calificarii in propriile maini, echipa lui Viorel Hizo calificandu-se in primavara Europa League in cazul unui succes la Zurich. "Situatia devine dura, Lazio e cu un picior in afara cupelor europene. A fost un rezultat care te face sa zambesti, Vaslui a incurcat-o pe Lazio. Prestatie amara pentru echipa lui Reja in Liga Europa", a scris presa italiana dupa remiza dintre FC Vaslui si Lazio Roma (0-0), conform Mediafax.

Viorel Hizo, aproape de o calificare istoricaFoto: Reuters

"Rezultatul, un 0-0 urat. Doar finisul a fost generos pentru ca Lazio s-a trezit blocata de Vaslui. Calificarea e in pericol, a devenit un miraj. Klose si Cisse au fost pe sec, acum Lazio trebuie sa bata pe Sporting si sa spere ca Zurich o va stopa pe Vaslui. Lazio a avut un joc searbad si putine ocazii. Joc slab, perspective similare. La egalitate de puncte la final de grupa, romanii sunt in avantaj. De cateva ori, portarul Marchetti si-a tinut echipa in viata. Minutele treceau, Klose disparea in penumbra, la fel si Cisse. Lazio a fost mica, de nerecunoscut, Vaslui plina de resurse si purtata de entuziasmul publicului. Au aparut in final cateva semne de viata pe planeta Lazio, dar Sculli a trimis spre stele de la cativa metri de poarta. Vaslui a ramas fara benzina, Lazio a fortat, dar a ramas cu generozitatea, pentru ca nu s-a schimbat nimic pe tabela" - Gazzetta dello Sport.

"Lazio, doar egal cu Vaslui. Acum situatia devine dura. Lazio e cu un picior in afara Ligii Europa. Cisse a fost mai mereu scos din joc, iar Hernanes si Klose sunt departe de forma optima. Lazio nu si-a gasit inspiratia, iar Marchetti a salvat in cateva randuri" - Corriere dello Sport.

"Aventura europeana a lui Lazio se complica, dupa ce n-a putut mai mult de un egal in Romania" - Il Tempo.

"Italienii n-au putut sparge apararea Vasluiului, in ciuda asaltului din final. Marchetti a fost decisiv in doua randuri, Cisse a fost dezamagitor, la fel ca si jocul lui Lazio, care si-a complicat soarta" - Il Messaggero.

"Klose si Sculli au ratat, iar Lazio depinde de jocul rezultatelor. Au fost ocazii de ambele parti" - Corriere della Sera.

"Lazio opaca. Echipa lui Reja s-a trezit in final, a creat pericol, dar lipsa norocului si interventiile providentiale ale lui Cerniauskas au tinut scorul la 0-0. Un rezultat care te face sa zambesti, Vaslui a incurcat-o pe Lazio" - Datasport.

"Liga Europa a devenit amara pentru Lazio. Vaslui a trecut de cateva ori pe langa gol, apoi a rezistat forcingului final al jucatorilor lui Reja. Ultima etapa devine decisiva" - Mediaset.

Grupa D, rezultatele serii:

FC Vaslui - Lazio Roma 0-0

Sporting - FC Zurich 2-0

Clasament:

1 Sporting 12 puncte

2 FC Vaslui 6

3 Lazio 6

4 FC Zurich 2

Ultima etapa, 14 decembrie:

FC Zurich - FC Vaslui

Lazio - Sporting.