Steaua a pierdut partida de pe terenul lui Schalke (scor 2-1), iar acum este nevoita sa stea la mana rezultatelor pentru a spera la calificarea in "16-imile" Europa League. "Schalke a dominat in fata naivilor romani. Steaua a egalat parca de nicaieri. Raul a facut dreptate si a adus victoria si calificarea. N-a fost o victorie stralucitoare, dar a fost una clara", a titrat presa germana dupa partida de pe "Veltins Arena", conform Mediafax.

Steaua, infrangere pe "Veltins Arena" Foto: Reuters

"Raul a inscris primul sau gol pentru Schalke in Liga Europa. Steaua: o ocazie, un gol. Presiunea gazdelor s-a concretizat la golul lui Papadopoulos, apoi Steaua a penalizat relaxarea lui Schalke dupa o combinatie frumoasa, finalizata de Rusescu. In repriza a doua, Raul a marcat pentru 2-1. Steaua a stat bine defensiv, dar n-a gasit mijloacele sa strapunga apararea adversa, iar Schalke a construit cu rabdare, gestionand rezultatul" - Kicker.

"Raul duce Schalke mai departe. Echipa din Gelsenkirchen a castigat pe merit, a profitat de superioritatea sa, nu indeajuns insa pentru un succes mai clar. Schalke a dominat in fata naivilor romani. Steaua a egalat parca de nicaieri, si la pauza a fost un egal amar. Raul a facut dreptate si a adus victoria si calificarea. N-a fost o victorie stralucitoare, dar a fost una clara" - Bild.

"Mai multa munca decat placere. N-a fost un joc frumos, dar Schalke si-a atins obiectivul. Gratie unui gol al spaniolului Raul, Schalke si-a asigurat accesul in faza eliminatorie" - Sued Deutsche.

"In careul Stelei a fost mereu stare de alarma. In minutul 33, romanii au luat fata cu inteligenta defensivei germane, iar Rusescu a inscris. Schalke a obtinut un succes asteptat, chiar daca n-a sclipit" - Der Westen.

"Steaua a mizat pe contraatac si a egalat surprinzator, dar Raul a înflacarat-o pe Schalke" - Die Welt.

"Schalke ierneaza in Europa, e calificata inaintea ultimei etape. Gazdele au creat permanent pericol, au atacat iar si iar, si nu au dat sanse Stelei sa respire. Dominarea s-a concretizat in minutul 25, dar apoi, din nimic, Steaua a reusit sa egaleze. Golul a paralizat parca echipa lui Stevens, iar echipele au intrat la cabine la egalitate. Raul a adus o victorie meritata" - site-ul oficial al lui Schalke 04.

Rezultatele serii:

Schalke - Steaua 2-1

AEK Larnaca - Maccabi Haifa 2-1

Clasament:

1 Schalke 11 puncte

2 Maccabi Haifa 6

3 Steaua 5

4 AEK Larnaca 5

Ultima etapa, 14 decembrie:

Steaua - AEK

Maccabi - Schalke.