FC Barcelona se afla la sase puncte in spatele rivalei Real Madrid, acesta fiind cel mai greu moment al lui Josep Guardiola pe banca tehnica a catalanilor. Antrenorul se declara multumit de jucatorii sai, Guardiola fiind de parere ca formatia catalana se afla la un nivel bun, dar nu suficient in comparatie cu echipa lui Jose Mourinho. "In sport, nu poti sa fii mereu primul, uitati-va ce s-a intamplat cu Federer. Astfel de momente pot trece, iar noi ne dorim sa iesim cat mai repede din aceasta situatie", a declarat Guardiola pentru presa iberica.

Guardiola si trofeul Champions League Foto: Reuters

Echipa joaca bine, dar nu suficient de bine

"Am facut lucrurile destul de bine in ultima perioada, dar acest lucru nu ne-a ajutat sa fim peste Real Madrid in clasament. Sa recuperam diferenta de sase puncte fata de rivali nu este cea mai mare provocare pe care am avut-o pana acum. E normal ca o echipa sa aiba si perioade mai putin faste de-a lungul unui sezon. Este pentru prima data de la venirea mea cand ne gandim ca vom incheia pe doi, sau chiar pe trei, anul. Suntem la un nivel bun, dar nu atat de bun pe cat ar trebui, trebuie sa facem ceva in acest sens" - Josep Guardiola.

Cel mai greu moment de la venirea la Barcelona

"Nu stiu daca vom castiga sau nu ceva in acest sezon, niciodata n-am stiut, important este insa ca ne dorim acest lucru. Am perceptia ca acesta este cel mai greu moment de cand am venit antrenor la Barcelona. Nu ma asteptam sa putem invinge la nesfarsit, nimeni nu poate reusi asa ceva" - Josep Guardiola.

Nu da vina pe arbitraje

"Au fost unele probleme de arbitraj in acest campionat, dar sa fim seriosi, nu ele ne-au adus pe locul doi. Nu imi place sa comentez la adresa deciziilor arbitrilor. Trebuie sa vedem numai de jocul nostru. Putem arbitra problemele? Cu siguranta nu, dar putem sa ne imbunatatim jocul in asa fel incat acestea sa devina cat mai mici".

Barcelona, precum Roger Federer

"Nu imi este rusine cu echipa mea atunci cand pierde, in fiecare moment sunt mandru de jucatorii mei. In sport uneori se intampla sa mai fii si jos, uitati-va ce s-a intamplat cu Federer. Nu stiu cum se va termina aceasta perioada, important este ca ne dorim sa iesim la lumina", a incheiat Josep Guardiola.

Clasament Primera Division:

1 Real Madrid 34 puncte

2 FC Barcelona 28

3 Valencia 27

4 Levante 26

5 Malaga 24

6 Sevilla 21.

Derbiul Real Madrid - FC Barcelona se va desfasura in data de 10 decembrie, pe Santiago Bernabeu, de la ora 23.00 (ora Romaniei).