Mircea Sandu s-a prezentat, in cursul zilei de luni, pentru a treia oara la DNA, presedintele FRF fiind chestionat in legatura cu dezafilierea echipei Universitatea Craiova. Sandu, alaturi de alte 10 persoane din cadrul FRF si LPF, este acuzat de "abuz in serviciu" in cazul excluderii formatiei din Banie.

Mircea SanduFoto: AGERPRES

"Am venit sa depunem niste acte", a precizat Mircea Sandu la intrarea la DNA. "Vom depune la dosar 1.111 pagini care vor dovedi temeinicia deciziei in cazul Universitatii Craiova", a completat Cristian Ene, avocatul lui Sandu.

"Asa cum, de opt ani de zile, ajut niste copii din comuna Grajduri ai caror parinti au murit, asa si sotia mea a facut un gest pentru un prieten: l-a ajutat. La revedere" - Mircea Sandu la iesirea din sediul DNA.

Membrii Comitetul Executiv al FRF sunt anchetati de catre DNA in "Cazul Universitatea Craiova". Cum echipa din Banie a fost dezafiliata, jucatorii "Stiintei" au devenit liberi de contract si au plecat gratis la alte formatii. Patronul Craiovei, Adrian Mititelu, cere daune de aproximativ 50 de milioane de euro de la FRF.

Componenta C.Ex al FRF care a votat dezafilierea Craiovei:

1. Mircea Sandu - presedinte FRF

2. Dumitru Dragomir - primvicepresedinte FRF

3. Octavian Goga - vicepresedinte FRF

4. Marius Stan - reprezentant al cluburilor din Liga I (s-a abtinut la vot)

5. Cornel Sfaiter - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a

6. Marian Rusen - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a

7. Stefan Stana - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a

8. Cristi Bobar - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a

9. Paul Costas - reprezentant al cluburilor de copii si juniori

10. Marian Palarie - reprezentant al cluburilor de fotbalul feminin

11. Vasile Avram - presedinte CCA

12. Sorin Terbea - reprezentantul cluburilor de fotbal in sala.

Victor Piturca a fost chemat la DNA dupa ce Adrian Mititelu (patronul Stiintei) l-a acuzat pe selectionerul nationalei Romaniei ca i-a ajutat pe oficialii FRF sa lase echipa de pe "Ion Oblemenco" fara jucatori. In total, 39 de fotbalisti au plecat de la Stiinta, iar echipa nu a primit niciun ban de pe urma acestora.

Toti cei implicati in cazul "Universitatea Craiova" sunt invinuiti de abuz in serviciu si de sustragere de bunuri de sub sechestru. Pedeapsa pe care o risca este cuprinsa intre sase luni si 15 ani de inchisoare.