Marco Van Basten a discutat cu jurnalistii de la El Mundo Deportivo despre implinirile carierei, fostul mare atacant olandez comentand pe marginea "echipei de vis" a Milanului din anii '80. "Cea mai frumoasa amintire este finala cu Steaua (n.r. din 1989, castigata cu 4-0). A fost un Camp Nou plin de fani ai Milanului, cu multe goluri si cu un trofeu asteptat de 30 de ani", a precizat Van Basten.

Marco Van BastenFoto: Rompres

"Si acum ma mai mai trec fiorii cand imi aduc aminte de acel meci (n.r. contra Stelei). Am jucat pe Camp Nou de multe ori in tricoul lui AC Milan, dar cea mai frumoasa amintire este finala cu Steaua. Acest meci este de neuitat pentru mine, cu o arena plin de fani ai Milanului, cu goluri, cu castigarea unui trofeu visat pret de 30 de ani. A fost o noapte de neuitat. Pentru noi, jucatorii Milanului, a fost o finala exceptionala", a declarat Marco Van Basten pentru El Mundo Deportivo.

Inainte de ajunge in finala cu Steaua, AC Milan a invins in semifinale, fara drept de apel, pe Real Madrid, 5-0 pe San Siro si 1-1 in Spania.

Impresionat de FC Barcelona

"Daca vizionez un meci al Barcelonei, la celelalte nu ma mai uit. E simplu, ma plictisesc. E o placere sa-i vezi jucand, pare a fi un alt sport. Catalanii au fost senzationali in finala de pe Wembley (n.r. castigata cu 3-1 in mai, anul acesta), si ganditi-va ca adversarul era totusi Manchester United".

Real si Barca sunt, conform lui Van Bastern, favorite la castigarea Champions League. Cele doua mari echipe spaniole au jucatori de exceptie si antrenori de geniu, dupa spusele fostului atacant al Milanului".

AC Milan de pe vremea lui vs FC Barcelona de astazi

"Care este diferenta dintre Barcelona de astazi si Milanul meu? Noi il aveam pe Rijkaard care facea totul la centrul terenului, in timp ce Barcelona are trei astfel de fotbalisti buni la toate. Mingea nu sta, o paseaza tot timpul intre ei, iar adversarul nu stie ce sa mai faca. Pare atat de usor din exterior. Mi-as fi dorit sa evoluez in actuala echipa a catalanilor", a conchis Van Basten.