Real Madrid este formatia de club cu cele mai mari venituri, "galacticii" adunand nu mai putin de 480 de milioane de euro in sezonul 2010-2011. Formatia de pe "Santiago Bernabeu" a castigat cu 33 de milioane de euro mai mult decat marea rivala FC Barcelona, echipa aflata pe locul doi la nivel mondial. Realul a inregistrat un profit de 32 de milioane de euro.

"Santiago Bernabeu", casa lui Real Madrid Foto: realmadrid.com

La nivel financiar, Real Madrid este peste FC Barcelona, formatia din capitala Spaniei castigand in sezonul 2010-2011 cu 33 de milioane de euro mai mult decat marele rival de pe Camp Nou.

"Albii" au adunat 153 de milioane de euro din drepturile tv, 149 de milioane de euro din tranzactiile de la stadion (tot ce tine de marketing-ul de la Santiago Bernabeu) si 149 de milioane de euro din activitati pur comerciale. La toate acestea se aduna alte 29 de milioane de euro din diverse proiecte in care clubul din Primera Division este implicat.

Cu toate ca a castigat titlul in Spania si Champions League, FC Barcelona nu s-a putut ridica la nivelul Realului, catalanii adunand "doar" 447 de milioane de euro. Echipa blau-grana se pare insa ca va recupera o parte din diferenta fata de Real in stagiunea viitoare - are pe tricouri sponsorul Qatar Foundation (sezonul trecut nu au avut inscriptionat nimic pe tricouri).

Cele mai mari castiguri din Premier League le are Manchester United - 376 de milioane de euro, in timp ce Arsenal s-a multumit cu 283 de milioane de euro.

Urmeaza in clasamentul banilor castigati AC Milan, campioana Italiei adunand 228 de milioane de euro in sezonul trecut. Pe urmatoarea pozitie se gaseste Inter Milano - 217 milioane de euro. Un alt nume mare din Serie A, Juventus Torino, este departe de incasarile rivalelor locale, "Batrana Doamna" a adunat 154 de milioane de euro.