Victor Piturca a discutat, luni, despre viitorul echipei nationale, selectionerul precizand ca va pune accentul pe jucatorii tineri pentru amicalul cu Belgia. "La echipa nationala vor veni numai jucatorii care au cel putin doua meciuri in luna premergatoare convocarii", a precizat Piturca.

Victor Piturca Foto: AGERPRES

Programul tricolorilor:

Belgia - Romania (11 noiembrie, Liege, Belgia)

Grecia - Romania (15 noiembrie, Altach, Austria)

Ce a precizat Victor Piturca la conferinta de presa:

  • La echipa nationala vor veni numai jucatorii care au cel putin doua meciuri in luna premergatoare convocarii. Din acest motiv nu i-am selectionat pe Mutu si pe Pantilimon. In pericol a fost si Rat, dar a jucat in ultima etapa de campionat.
  • Pentru acest amical am hotarat sa pun accent pe jucatorii tineri. Este interesant de urmarit cum vor reactiona la acest nivel. Imi doresc sa jucam si impotriva Greciei pentru ca este o echipa foarte puternica.
  • O solutie pentru amicalul cu Grecia ar fi sa se joace in Austria. Federatia Germana nu ne-a lasat sa jucam din motive de securitate.
  • Marius Niculae va face parte din echipa nationala la jocurile din preliminariile pentru Campionatul Mondial. Este un fotbalist la care tin.
  • Am evitat sa jucam in Romania pentru a nu fi injurati. Acelasi lucru era valabil si pentru greci, de aceea ne-am gandit sa jucam in Germania. Pana la urma, Austria ar putea fi varianta castigatoare.
  • Torje mai are foarte mult pana a se impune in Serie A. Uitati-va, acum a ajuns rezerva. Cu putin timp in urma, voi (n.r. presa) il dadeati la Barcelona si la Real Madrid. Voi nu vedeti cum joaca?
  • Banel Nicolita este in vederile echipei nationale, face parte din viitorul acesteia. Ideea e ca nu a prea jucat in ultimul timp.
  • Spectatorii au fost exceptionali la meciurile cu Franta si Belarus. Nu este vorba de faptul ca intineresc nationala. Am chemat jucatori care ar putea ajuta nationala sa se califice la Mondialul din 2014. Ma gandesc in primul rand la viitor. 

Meciul amical dintre Belgia si Romania, de la Liege (Stadion "Maurice Dufresne"), va avea loc, vineri, 11 noiembrie, de la ora 21.45 (ora Romaniei).