​Otelul va evolua, in aceasta seara, pe "Old Trafford", legendarul stadion al lui Manchester United, una dintre cele mai puternice formatii ale fotbalului mondial. "Trebuie sa avem incredere, cu totii avem emotii. O remiza ar fi de vis", este de parere Dorinel Munteanu. Meciul Manchester United vs Otelul va fi in direct pe TVR1 si LiveText pe HotNews.ro de la ora 21.45.

"Old Trafford"Foto: Reuters

"Trebuie sa castigam, asta este clar. Otelul este o echipa bine organizata, puternica si agresiva. Trebuie sa evoluam bine ca sa-i invingem. Voi face una sau doua modificari din cauza accidentarilor" - Sir Alex Ferguson, antrenor Manchester United.

"E aceeasi poveste ca la Bucuresti. Manchester United este favorita, dar vom incerca sa obtinem un rezultat bun. Vom vedea dupa meci daca am produs surpriza. Avem 90 de minute sa facem acest lucru. Trebuie sa avem incredere. Cu toti avem emotii, dar speram sa ne linistim inaintea meciului. O remiza ar fi de vis" - Dorinel Munteanu, antrenor Otelul Galati.

Echipe probabile:

Manchester: Lindegaard - Fabio, Jones, Evans, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Parks - Rooney, Hernandez. Antrenor Sir Alex Ferguson.

Otelul: Grahovac - Rapa, Sarghi, Sergiu Costin, Salageanu - Filip, Giurgiu - Antal, Gabi Paraschiv, Ilie - Pena. Antrenor Dorinel Munteanu.

Arbitru Mario Strahonja (Croatia)

Ultimele meciuri:

Everton - Manchester United 0-1 (Hernandez '19)

Otelul - Gaz Metan Medias 1-0 (Sarghi '48)

Vezi aici programul complet al partidelor de miercuri din Champions League.

Manchester United vs Otelul Galati

Goluri marcate: 6-1

Ocazii de gol: 17-11

Faze de poarta: 10-17

Cornere: 9-6

Off-side-uri: 8-9

Faulturi comise: 23-57

Cartonase galbene: 3-11

Cartonase rosii: 1-2

* Otelul Galati a bifat 11 meciuri in cupele europene, incluzand aici si disputele din UEFA Intertoto. Bilantul este urmatorul: doua victorii, doua remize si sapte infrangeri.

* Singura data cand Otelul a intalnit o castigatoare a Ligii Campionilor (Cupa Campionilor) a fost in sezonul 1988/1989 al Cupei UEFA (primul tur), atunci cand galatenii au fost invinsi, scor 5-0, de Juventus Torino.

* Dorinel Munteanu a jucat impotriva lui Ryan Giggs in mai 1992, atunci cand Romania a invins Tara Galilor cu 5-1 (preliminarii World Cup 1994).

* Dorinel Munteanu a marcat un gol (n.r. iulie 1995) impotriva celor de la Tottenham, pe vremea cand juca pentru FC Koln (in Cupa UEFA Intertoto).

* Sir Alex Ferguson a vizitat Romania cu FC Aberdeen in sezonul 1981/1982 al Cupei UEFA (turul doi), atunci cand a intalnit pe FC Arges (2-2 la Pitesti, s-a calificat cu 5-2 la general).

* Sorin Frunza a jucat impotriva unei formatii britanice (n.r. FC Liverpool) pe vremea cand era legitimat la Unirea Urziceni (Europa League 2009-2010).

* Dimitar Berbatov a marcat pentru Tottenham impotriva lui Dinamo in succesul cu 3-1 al britanicilor. Meciul a facut parte din faza grupelor a Cupei UEFA, in decembrie 2006.

Clasament:

1 Benfica 7

2 Manchester United 5

3 FC Basel 4

4 Otelul Galati 0.