Nu mai putin de zece jucatori ai Barcelonei se afla pe prima lista a candidatilor la castigarea Balonului de Aur, editia din 2011, Messi, Xavi si Iniesta fiind printre favoriti. Real Madrid o ataca pe marea rivala cu cinci nume: Xabi Alonso, Casillas, Ronaldo, Ozil si Khedira. Interesant este faptul ca pe lista se gaseste un singur fotbalist italian: Antonio Di Natale.

Balonul de Aur Foto: Reuters

Catalanii au cucerit in 2011 titlul in Primera Division, Champions League, Supercupa Spaniei si Supercupa Europei.

Jucatori Barcelona: Leo Messi, Andres Iniesta, Xavi Hernandez, Gerard Pique, Carles Puyol, Cesc Fabregas, David Villa, Dani Alves, Eric Abidal si Alexis Sanchez (fost Udinese, actualmente FC Barcelona).

Jucatori Real Madrid: Xabi Alonso, Iker Casillas, Cristiano Ronaldo, Mesut Ozil, Sami Khedira.

Absente notabile din partea Spaniei: Fernando Torres, Pedro, Juan Mata, Victor Valdes, Sergio Ramos.

Bayern Munchen are si ea multi fotbalisti in lupta pentru a castiga trofeul: Bastian Schweinsteinger, Phillip Lahm, Mario Gomez, Thomas Muller si Frank Ribery. Miroslav Klose (fost Bayern, actual Lazio) este prezent si el printre cei selectionati.

Vicecampioana mondiala Olanda are si ea patru jucatori: Arjen Robben, Wesley Sneijder, Van der Vaart si Van Persie.

Se mai afla printre cei 50 de nominalizati: Kun Aguero, Diego Forlan, Samuel Eto'o, Luis Suarez, Chicharito Hernandez, Wayne Rooney si Neymar. Interesant este faptul ca pe lista se gaseste un singur fotbalist din Italia: Antonio Di Natale.