​Federatia Romana de Fotbal a precizat ca programul Grupei D contand pentru preliminariile Cupei Mondiale de Fotbal din 2014 nu a fost stabilit, marele vinovat pentru acest esec fiind Olanda. "Au refuzat constant sa joace in iunie 2013 si nu au acceptat alte variante propuse. Au contribuit decisiv la esecul intalnirii", se precizeaza pe frf.ro.

Nationala Romaniei Foto: Hotnews

Delegatiile echipelor care fac parte din Grupa D nu au ajuns la un numitor comun, programul preliminariilor putand fi realizat chiar de catre FIFA.

"Olandezii au refuzat constant sa joace in iunie 2013 si nu au acceptat variante propuse de partenerii de negocieri si care nu au tinut cont de intelegerile la care ajunsesera celelalte delegatii, ei fiind, de fapt, cei care au contribuit decisiv la esecul intalnirii" - frf.ro.

Reprezentantii FRF reusisera sa se inteleaga cu omologii din Ungaria, Turcia si Andorra in legatura cu partidele directe, dar Olanda a stricat toate planurile.

"Cu putine minute inaintea demararii negocierilor, aceeasi intelegere fusese realizata si cu Estonia. Olandezii au abordat o atitudine agresiva si au incercat sa impuna macar una dintre cele trei variante pe care le pregatisera. In toate, primul si ultimul meci pe care ar fi urmat sa-l dispute elevii lui Bert van Maarwijk ar fi fost impotriva Andorrei. Totodata, in niciuna dintre variante, batavii nu ar fi jucat vreo partida in luna iunie 2013, pe considerentul unei potentiale participari la Cupa Confederatiilor, fapt care ar fi rapit Romaniei posibilitatea de a avea, de-a lungul preliminariilor, macar o data dubla cu un singur meci", se precizeaza pe FRF.ro.

Varianta Olandei: Dubla cu Romania in doar patru zile (in martie 2013)

"Or, aceasta luna nu este convenabila Romaniei, comparativ cu olandezii, care se afla in plina activitate competitionala. Or, dupa cum se stie, in Romania, returul Ligii I tocmai incepe in acea perioada a anului. Ultima dintre variantele expuse de olandezi ar fi oferit tricolorilor nostri un start cu Ungaria (acasa). Dupa patru zile, ar fi fost consemnat un alt joc tare, contra Turciei (in deplasare), urmat de o dubla mai usoara (cu Andorra si Estonia), dar, in continuare si pe ansamblu, cu un program, asa cum il caracterizeaza selectionerul nostru, dezastruos, inacceptabil", se mai arata in comunicatul FRF.

Romania face parte din Grupa D, alaturi de Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia si Andorra.