Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, si Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, sunt urmariti penal pentru abuz in serviciu. DNA a deschis dosarul in urma reclamatiei facute de Adrian Mititelu, patronul Universitatii Craiova. Mititelu acuza Comitetul executiv al FRF ca a dezafiliat abuziv Universitatea, inainte de startul actualei stagiuni.

Dumitru DragomirFoto: Rompres

Intr-o interventie la Antena 3, Dumitru Dragomir a confirmat informatia, precizand ca a primit citatia de la DNA in urma cu doua saptamani: "Trebuie sa ma duc la DNA joia viitoare. Stiu ca sunt cercetat penal, dar ce - asta inseamna ca sunt si vinovat? Ne-a reclamat Mititelu care a distrus Universitatea Craiova, iar acum distruge tot fotbalul romanesc".

Comitetul executiv al FRF a dezafiliat Universitatea Craiova inainte de startul campionatului, motivandu-si decizia prin gestul patronului Mititelu de a fi actionat institutia intr-o instanta civila, intr-un litigiu anterior. Conform normelor FIFA, cluburile de fotbal trebuie sa isi rezolve litigiile in comisiile sportive, ceea ce - spune FRF - Universitatean Craiova nu a facut.

Adrian Mititelu a publicat saptamana trecuta un document din care reiese ca actiunea pentru care a fost dezafiliat fusese inaintata impotriva antrenorului Victor Piturca, si nu impotriva Federatiei.