​Cei aproximativ 2000 de suporteri ai echipei Legia Varsovia le-au dat de furca fortelor de ordine, polonezii avand in dotare, la meciul cu Rapid din Europa League, fumigene, petarde si droguri. Unul dintre sustinatorii celor de la Legia a fost mai putin norocos: si-a pierdut mai multe degete dupa ce o petarda i-a explodat in mana, informeaza Mediafax.

Suporterii echipei Legia Varsovia pe Arena NationalaFoto: Reuters

Problemele cu suporterii polonezi au inceput inainte de meciul cu Rapid, atunci cand asupra lor au fost gasite materiale pirothenice si droguri. Doar o parte dintre acestia au fost pe stadion la debutul meciului, galeria oaspetilor fiind completa doar dupa pauza.

"Le multumim suporterilor ca au reusit sa intre la meci, dar noi ne vom adresa UEFA pentru neintelegerile legate de fani. Vom cere explicatii organizatorilor si celor de la UEFA, pentru ca trebuie clarificata aceasta situatie", a precizat ofiterul de presa al echipei Legia, conform Mediafax.

"Asupra suporterilor polonezi care intentionau sa intre pe stadion au fost gasite un numar foarte mare de articole pirotehnice. In aceasta seara (nr. joi) au fost dusi la sectiile de politie peste 30 de suporteri care aveau asupra lor arme albe si droguri. Suporterilor asupra carora s-au gasit droguri le-au fost intocmite acte premergatoare urmarii penale si colaboram cu ofiterii de legatura polonezi. Am demarat toate demersurile legale pentru ca impotriva acestora sa se ia masurile legale in tara lor de provenienta" - Georgian Enache, purtatorul de cuvand al Jandarmeriei Bucuresti.

Unul dintre suporterii polonezi a ramas fara mai multe degete dupa ce o petarda i-a explodat in mana. Rapid a pierdut, scor 0-1, partida cu Legia Varsovia, contand pentru Grupa C a Europa League.