Steaua va fi prima echipa romaneasca care va juca in aceasta seara in Europa League, ros-albastrii urmand sa se dueleze cu Maccabi Haifa in deplasare, de la ora 20.00. Incepand cu ora 22.00. Rapid (acasa cu Legia Varsovia) si FC Vaslui (in deplasare cu Sporting Lisabona) vor incerca sa adune puncte pentru a ajunge in primavara cupelor europene. Toate cele trei partide vor fi LiveText pe HotNews.ro.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Maccabi Haifa - Steaua (20.00, ProTv, LiveText HotNews.ro)

"Sper sa castigam si sa avem in continuare sperante de calificare. Vrem ca publicul sa ne impinga de la spate, sa jucam bine si sa obtinem un rezultat bun. E bine ca Roni Levi nu mai este antrenorul Stelei, cunostea multe despre noi. Intalnim o echipa foarte buna, cu traditie, care are jucatori experimentati. Vom avea un meci dificil. Ca si noi, Steaua are un început slab de sezon" - Elisha Levi, antrenor Maccabi.

"Va fi o deplasare grea cu Maccabi, nu pot sa spun ca va fi usor si imi doresc sa avem continuitate in ceea ce am inceput. Moralul jucatorilor este din ce in ce mai bun. Ma bazez pe faptul ca Dumnezeu m-a adus la Steaua sa joc in Tara Sfanta in debutul meu in Europa League" - Ilie Stan, antrenor Steaua.

Echipe probabile:

Maccabi: 1. Davidovich - 27. Meshumar, 3. Buliat, 4. Dagani, 13. Twath - 6. Siedu, 21.Tamir Cohen, 20. Katan, 15. Golasa - 14. Amasha, 9. Dvalishvili. Antrenor: Elisha Levi.

Steaua: 1. Stanca - 18. Martinovici, 4. Iliev, 23. Geraldo, 14. Latovlevici - 55. Bourceanu, 26. Bicfalvi - 77. Tatu, 24. Rusescu, 7. Fl. Costea - 9. M. Costea. Antrenor: Ilie Stan.

Grupa J, clasament:

1. Schalke 4

2. Maccabi Haifa 3

3. Steaua 2

4. AEK Larnaca 1.

Rapid - Legia Varsovia (22.00. ProTv, LiveText HotNews.ro)

"Pentru noi este un prim meci dintr-o dubla care poate fi considerata o dubla a calificarii. Inainte de a vedea si rezultatele din celelalte meciuri, va fi o confruntare directa intre echipele care au 3 puncte. Cu foarte mare atentie, obtinand doua succese in aceste doua jocuri am putea obtine calificarea mult mai repede, fara sa mai stam in ultimele doua confruntari" - Razvan Lucescu, antrenor Rapid.

"Cunosc bine Rapidul, am suficiente informatii pentru ca echipa romana sa ne mai surprinda cu ceva. Este un adversar puternic, e posibil ca numai cunoasterea tuturor datelor despre Rapid sa nu fie suficienta pentru a castiga la Bucuresti. Rapid este o formatie echilibrata, cu jucatori buni" - Maciez Skorza, antrenor Legia.

Echipe probabile:

Rapid: 1. Coman - 2. Rui Duarte, 4. M. Antonio, 16. Burca, 19. Bozovici - 8. N. Grigore, 5. Alexa, 10. Herea - 14. M. Roman, 11. Pancu, 7. Deac. Antrenor: Razvan Lucescu.

Legia: 55. Kuciak - 2. Jedrzejczyk, 14. Wawrzyniak, 17. Komorowski, 6. Zewlakow - 32. Radovici, 21. Vrdoljak, 31. Rybus, 16. Borysiuk, 33. Zyro - 28. Ljuboja. Antrenor: Maciej Skorza.

Grupa C, clasament:

1 PSV 6

2 Legia 3

3 Rapid 3

4 Hapoel 0.

Sporting Lisabona - FC Vaslui (22.00. Sport.ro, Dolcesport, LiveText HotNews.ro)

"Este un meci important, pentru ca o victorie ne-ar permite sa facem un pas important in asigurarea calificarii. Suntem increzatori, moralul jucatorilor este foarte bun si putem castiga, mai ales ca jucam acasa. Vaslui nu este un adversar facil, este o echipa valoroasa, cu jucatori buni. Are doua remize in grupa si a pierdut doar un meci in ultimele noua" - Domingos Paciencia, antrenor Sporting.

"Meciul cu Lisabona va fi de cinci ori mai greu decat cel cu Steaua. Sper sa jucam altceva fata de ceea ce am facut duminica seara, in Liga 1. Spre deosebire de acel meci, va reintra in echipa Pavlovic, care va face ordine in zona centrala. Echipa se invarte in jurul lui" - Viorel Hizo, antrenor FC Vaslui.

Echipe probabile:

Sporting: 1. Rui Patricio - 47. Joao Perreira, 4. Anderson Polga, 5. Onyewu, 3. Carrico - 14. M. Fernandes, 21. Rinaudo, 8. Schaars - 18. Carillo, 9. Van Wolfswinkel, 11. Capel. Antrenor: Domingos Paciencia.

FC Vaslui: 12. Cerniauskas - 20. Milanov, 3. Papp, 26. Farkas, 11. Milisavljevici - 6. Gladstone, 23. Pavlovic - 10. Adailton, 80. Wesley, 18. L. Sanmartean - 9. Bello. Antrenor: Viorel Hizo.

Grupa D, clasament:

1 Sporting 6

2 FC Vaslui 2

3 Lazio 2

4 FC Zurich 1.