Tribunalul Bucuresti a hotarat, in cursul zilei de marti, valoarea cautiunii in cazul omului de afaceri Sorin Terbea (acuzat de dare de mita in cazul "Coruptie in Arbitraj"), aceasta fiind de 35.000 de lei. Miercuri se va discuta cererea de eliberare pe cautiune, informeaza gsp.

In cazul in care Tribunalul va dispune eliberarea lui Terbea, banii vor intra in proprietatea statului. In caz contrar, suma va reveni la dispozitia omului de afaceri.

Acuzat de catre DNA de "dare de mita", omul de afaceri Sorin Terbea a declarat in apararea sa ca plicul cu cei 19.000 de euro pentru Vasile Avram (seful CCA) era de fapt un tablou, un basorelief, pe care l-a impachetat cu grija. Conform Tribunalului Bucuresti, Avram a transformat, prin puterea de a delega arbitri, campionatul intern intr-o loterie, dupa bunul sau plac. De asemenea, Terbea este cel care s-a implicat activ in nunta lui Marius Avram (fiul presedintelui arbitrilor), acesta oferind gratis o cantitate importanta de vin.

Ce risca Vasile Avram

In cazul in care ar putea fi gasit vinovat, seful CCA risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 3 la 15 ani pentru luare de mita la care s-ar mai putea adauga o treime din pedeapsa pentru forma continuata. Presupus complice al lui Avram, Sorin Terbea risca o pedeapsa cu detentia intre 6 luni si 5 ani.

DNA si-a motivat retinerea in detentie pentru 29 de zile a lui Vasile Avram in urmatorul fel:

1 - "Institutionalizarea delegarilor la comanda conducatorilor de cluburi (Porumboiu si Borcea)".

2 - "Vasile Avram este pericol public".