In celelalte jocuri din grupa noastra, Bosnia a spulberat Luxemburg cu 5-0, iar Franta nu a avut nicio emotie cu Albania (3-0). Marti, in ultima etapa, Romania joaca pe terenul Albaniei, iar Franta si Bosnia se intalnesc la Paris in "finala grupei" - cine castiga, merge direct la turneul final.

Foto:

Romania - Belarus 2-2

Romania, antrenor Victor Piturca: Pantilimon - Matel, Tamas, Moti, Rat - Bourceanu, Costin Lazar - Torje, Mutu, Sanmartean - Marica.

Adrian Mutu a deschis scorul in minutul 19, reusind primul gol al nationalei pe noul stadion din Bucuresti: faza a purtat semnatura lui Sanmartean - o pasa in profunzime l-a adus pe Torje in pozitie de finalizare, insa aripa lui Udinese a preferat sa-l serveasca pe Mutu, mult mai bine plasat.

Din pacate, iesirea lui Sanmartean din joc (min. 30, accidentat) a gripat constructia Romaniei, inlocuitorul sau Adrian Cristea nereusind sa ajute echipa cu acelasi randament. Lucrurile au mers si mai prost pentru baietii lui Piturca in ultimul minut al reprizei cand Moti s-a aparat comic la o minge simpla, lasandu-l pe Kornilenko singur cu Pantilimon: 1-1.

Dupa pauza, Romania a primit un cadou nesperat - arbitrul a dictat penalty foarte usor la o ciocnire petrecuta in afara careului bielorus, iar Mutu a transformat cu o "scarita" perfect executata (minutul 51). A urmat o perioada de dominare categorica a"tricolorilor", cu ratari in serie, si nimic nu anticipa finalul - in minutul 82, apararea lui Piturca este suprinsa din nou foarte usor, iar Dragun, demarcat in zona lui Rat, il executa pe Pantilimon cu o bolta de finete: 2-2, scor pe care Romania nu l-a mai putut schimba.

In celelalte partide din grupa

Bosnia - Luxemburg 5-0

Franta - Albania 3-0

Clasament:

1. Franta 20p

2. Bosnia 19p

3. Romania 13p

4. Belarus 13p

5. Albania 8p

6. Luxemburg 4p.

Ultimele jocuri din grupa:

Marti, 11 octombrie

Albania - Romania

Franta - Bosnia