Mircea Sandu s-a prezentat, miercuri, la DNA, presedintele Federatiei Romane de Fotbal fiind audiat in legatura cu cazul "Coruptie in Arbitraj". "In continuare cred ca Vasile Avram (fostul sef la arbitrilor) este incoruptibil", a precizat boss-ul de la FRF. Tot miercuri, un alt om de fotbal, Constantin Zotta, s-a prezentat in fata procurorilor anticoruptie.

Mircea SanduFoto: HotNews / DP

"Am venit aici in calitate de martor. Procurorii m-au intrebat daca am cunostinte despre delegarile din Liga 1 despre toate problemele care au aparut in presa in ultimele zile. A fost un singur caz, in care Vasile Avram mi-a spus inaintea meciului din finala Cupei pe cine a delegat. I-am dat dreptate, pentru ca un asemenea eveniment merita cea mai buna brigada. Vasile Avram a gresit cand a declarat instantei ca se consulta cu mine la anumite delegari de meciuri. Si astazi (miercuri), cred ca Vasile Avram nu este un om coruptibil. Asta am spus si procurorilor" - Mircea Sandu dupa iesirea de la DNA (a fost audiat pret de aproximativ doua ore).

"Astazi (nr. miercuri) am fost audiat de DNA timp de zece minute. A fost ceva scurt pentru ca am fost audiat in calitate de martor. Am lucrat in cadrul CCA si m-au intrebat cum functioneaza comisia. A fost ceva normal, cum probabil ca vor mai fi chemati si alti membri ai comisiei in calitate de martori", a precizat Constantin Zotta, presedintele FC Vaslui.

Pe langa Zotta, au mai fost audiati miercuri Constantin Stefan (secretar CCA) si George Ionescu (membru in cadrul CCA).

Vasile Avram, fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, se afla in detentie pentru 29 de zile. Avram este acuzat de "luare de mita in forma continuata" in valoare de 19.000 de euro. Pentru aceeasi perioada va ramane in arest preventiv si Sorin Terbea, omul de afaceri fiind cercetat pentru "dare de mita".

Ce risca Vasile Avram

In cazul in care ar putea fi gasit vinovat, seful CCA risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 3 si 15 ani pentru luare de mita la care s-ar mai putea adauga o treime din pedeapsa pentru forma continuata, sustine gsp.

Presupus complice al lui Avram, Sorin Terbea risca o pedeapsa cu detentia intre 6 luni si 5 ani.

Miza cea mare a influentelor din arbitraj - banii din Champions League

"Arbitrilor le va fi teama sa mai faca ce au facut pana acum cu unii dintre conducatori. Daca eu vreau sa mituiesc arbitri, vorbesc cu ei personal, fara sa ma poata prinda DNA. Eu n-am dat niciodata mita, nici nu mi s-a cerut. Mizele sunt vreo 35 de milioane de euro, din Liga Campionilor. Cei care fac asemenea lucruri s-au gandit sa dea 4-5 milioane de euro pentru a castiga titlul, oricum iau 30 din Liga. Eu in Avram aveam incredere, dar nu mai am, sunt dubioase delegarile. Sa ma cheme pe mine sa citesc stenogramele, pentru ca eu stiu combinatiile si inteleg despre ce e vorba" - Gigi Becali la rtv.

Ce spune DNA:

"AVRAM VASILE, presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita in forma continuata.

TERBEA SORIN - IOAN, om de afaceri, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de dare de mita in forma continuata.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori au rezultat urmatoarele:

La data de 21 mai 2011, in conditiile exercitarii atributiilor de serviciu ca supervizor la meciul de fotbal F.C.M. Targu-Mures – Universitatea Cluj din cadrul etapei a 34-a a Ligii I de fotbal, inculpatul Avram Vasile a primit de la inculpatul Terbea Sorin Ioan, prin doi intermediari, suma de 19.000 de euro in scopul delegarii unor arbitri agreati de echipa de fotbal din Targu-Mures, la jocurile editiei de campionat 2011-2012. In aceeasi imprejurare si in acelasi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucuresti-Targu-Mures si retur, folos oferit de Terbea Sorin Ioan.

Inculpatilor Avram Vasile si Terbea Sorin Ioan li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala, iar la data de 24 septembrie 2011, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestora pentru 24 de ore. La data de 25 septembrie 2011, cei doi inculpati urmeaza a fi prezentati tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile".