Ion Craciunescu a acceptat functia de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor dupa o discutie avuta cu Mircea Sandu. "In mare parte da, am acceptat. CCA va fi o comisie autonoma din toate punctele de vedere. Vom fi legati de FRF numai prin Comisia de Fotbal International si prin fondurile pe care le vom primi", a precizat Craciunescu.

Ion CraciunescuFoto: AGERPRES

"In mare parte da, am acceptat. Tocmai am iesit de la intalnirea cu Mircea Sandu si urmeaza sa ne lamurim dupa CEx din data de 13 octombrie. CCA va fi o Comisie autonoma din toate punctele de vedere. Vom fi legati de FRF numai prin Comisia de Fotbal International si fondurile pe care le vom primi" - Ion Craciunescu pentru Mediafax.

Ion Craciunescu s-a mai aflat in fruntea arbitrilor romani, in perioada iunie 2003 - octombrie 2005, dar a fost indepartat dupa ce a precizat ca il sustine pe Gica Popescu la alegerile pentru sefia FRF. Din acel moment, fostul arbitru a devenit unul dintre cei mai mari contestatari ai lui Mircea Sandu.

Nascut pe 27 septembrie 1950, Craciunescu s-a retras din activitate in anul 1996, centralul avand in palmares arbitrarea finalei Champions League din 1995, Ajax vs AC Milan.

Fostul al CCA, Vasile Avram, a fost suspendat din functie de catre FRF dupa ce a fost acuzat de catre DNA de "luare de mita" si de "fals si uz de fals". Avram se afla in detentie pentru 29 de zile.