Vasile Avram, fostul sef al Comisiei Centrale a Arbitrilor, va ramane in arest pentru 29 de zile, decizia instantei (definitiva si inatacabila) fiind luata in cursul zilei de vineri. Recursul fostului conducator al arbitrilor romani a fost respins. Avram este acuzat de catre DNA de "luare de mita" si de "fals si uz de fals".

Vasile AvramFoto: AGERPRES

Completul de trei judecatori a hotarat, cu scorul de 2-1, mentinerea lui Avram in arest.

Vasile Avram si omul de afaceri Sorin Terbea (ambii arestati preventiv pentru 29 de zile) vor fi nevoiti sa plateasca si cheltuielile de judecata - cate 300 de lei, conform Mediafax.

DNA si-a motivat retinerea in detentie pentru 29 de zile a lui Avram in urmatorul fel:

1 - "Institutionalizarea delegarilor la comanda conducatorilor de cluburi (Porumboiu si Borcea)".

2 - "Vasile Avram este pericol public".

Ce a declarat Vasile Avram de-a lungul audierilor de joi:

"Nu am vrut initial sa merg la Targu Mures. Tocmai de aceea Sorin Terbea mi-a pus la dispozitie elicopterul. Mie, sincer, mi-a fost rau tot drumul. De ar ar fi trebut terbea sa-mi dea bani prin intermediari cand el a fost la mine acasa? Nu sunt un pericol public".

"N-am incalcat niciodata legea, nu am luat bani. Am incercat sa nu existe niciun fel de influente asupra arbitrilor. Nu am intervenit niciodata in problemele de arbitraj. Am doi copii arbitri si nu imi permiteam sa calc stramb. Nu pot sa fiu nici ciuma, nici paria societatii".

"S-a dorit indepartatea mea de catre presedintii care nu mai aveau acces la butoane. I-am spus presedintelui FRF ca nu vreau sa fac delegari, ca vreau sa ma ocup de proiecte de dezvoltare. Mi-a spus ca nu se poate, eu sunt presedinte, eu raspund, ca deleaga altcuiva aceste atributii. Nu sunt un pericol public din moment ce nu sunt presedintele CCA. Am fost amenintat ca ma schimba. Mi s-a spus sa ma inchid in camera cu ei sa discutam. Ce, suntem in jungla?"

"Eram de trei zile in arest. Pe 26 septembrie, cand ma aflam in arest, au venit la mine avocatii Penciu Adrian si Serban Alexandru, iar Penciu mi-a dat o hartie pe care am semnat-o pe partea din dreapta sus, apoi am intrebat: . In acel moment eu am spus si l-am rugat pe avocat sa mearga la sotia mea pentru a-i spune ca nu ma mai poate reprezenta in proces si sa imi caute alt avocat. Celalalt avocat, Serban Alexandru, mi-a spus ca nu stie nimic despre hartia aceea. Am aflat de abia pe 28 septembrie, la DNA, ca acel document era hotarare a Biroului Executiv al CCA, datata cu ianuarie 2011. Nu stiu de ce trebuia sa o semnez, este oricum publicata pe site-ul LPF, insa asa cum se vede acolo fara semnatura. Nu trebuia sa o mai semnez" - Vasile Avram.

1 august 2011, ora 11.52 - Dialog intre Vasile Avram si Cristi Borcea, dupa partida Sportul - Dinamo 0-2. Valentin Avram, fiul presedintelui CCA, a fost asistent, iar Vasile Avram a fost supervizorul meciului.

Borcea: Sa traiti, dom' presedinte!

Avram: Felicitari pentru victoria de ieri! (rade)

B: Multumesc, dom' presedinte! Da' ai vazut ca el tot nu da niciodata, nu vrea sa-mi dea 11 metri, dom' presedinte? De atatea etape nu mi-a dat...

A: Da...

B: Nu vrea el!

A: Lasa... a fost foarte bine, nu? Asculta ce iti spun eu. E un pas facut mare spre normalizare.

B: Da... stii ce i-a zis lu' Torje?

A: a?

B: I-a zis: "Piticule, sa nu cumva sa cazi in careu, chiar daca te faulteaza, nu-ti dau! Iti dau galben!"

A: Nu, nu cred... Bine, trebuie sa-i intelegi si pe ei, ca arbitri, ca nu pot chiar asa... Trebuie sa puna un pic, sa-i sperie... Torje e si tare la simulari, întelege si tu. Oricum, ai vazut, în repriza a doua te-a lasat non-stop, da-o-n ... ma-sii! Este?

B: Da, da, da!

A: Te-a lasat Valentin non-stop! (Valentin Avram, arbitru asistent, fiul lui Vasile Avram)

B: Da, da' in prima repriza ce m-am speriat...

A: Sa stii ca si io, nu stiam ce naiba o fi...

B: Da, ca-n prima repriza l-a oprit pe Danciulescu.

A: Da, da, si eu ma speriasem un pic.

B: Am crezut ca-mi sta inima!

A: Da, dar a fost ofsaid... Era doi metri in ofsaid, n-avea ce sa faca baiatu'...

B: Dom' presedinte, da' totusi sa nu-mi dea si mie un 11 m, deloc?

A: Step by step. Step by step!

.....

B: Deci, cate-ti trebuie? Zi!

A: Cate poti tu.

B: Pai zi, cate-ti trebuie, cincizeci, cate vrei...

A: Cat?

B: Cincizeci, cat iti trebuie? Ce sa faci cu zece... cincizeci... cat...

A: Adu-mi cat poti tu. Dar cat mai repede, te rog!