In discutiile telefonice purtate intre Vasile Avram (seful CCA) si omul de afaceri Sorin Terbea este folosit des cuvantul "gyuri", acesta fiind un cod al celor doi (ar putea insemna pachet sau plic), informeaza Gazeta Sporturilor. Termenul este preluat si de catre receptionerul de la care ar fi plecat cei 19.000 de euro catre Vasile Avram.

Cartonas rosu pentru arbitrajul romanescFoto: AGERPRES

18 august 2011 - Discutie intre Vasile Avram (seful CCA) si Sorin Terbea (apropiat al gruparii FCM Targu-Mures):

Avram: Sa traiti!

Terbea: Te pup, tati!

A: Vroiam sa-te intreb, Gyuri n-au ajuns, nici unu, nici doi...

T: Vine, vine...

A: Si primul Gyuri, si al doilea Gyuri...

T: Gyuri astalalt vine maine, ca n-am putut baga prea mult in el, e micutel. Stai linistit, vine tot ce-am povestit.

A: OK, ne intalnim acolo, la nea Mitica...

T: Da, cu ceterasii.

Conform unui material publicat pe blog-ul lui Catalin Tolontan, DNA si-a motivat retinerea in detentie pentru 29 de zile a lui Avram in urmatorul fel:

1 - "Institutionalizarea delegarilor la comanda conducatorilor de cluburi (Porumboiu si Borcea)".

2 - "Vasile Avram este pericol public".

Acuzat de catre DNA de "dare de mita", omul de afaceri Sorin Terbea a declarat in apararea sa ca plicul cu cei 19.000 de euro pentru Vasile Avram (seful CCA) era de fapt un tablou, un basorelief, pe care l-a impachetat cu grija. Conform Tribunalului Bucuresti, Avram a transformat, prin puterea de a delega arbitri, campionatul intern intr-o loterie, dupa bunul sau plac. De asemenea, Terbea este cel care s-a implicat activ in nunta lui Marius Avram (fiul presedintelui arbitrilor), acesta oferind gratis o cantitate importanta de vin.

Ce risca Vasile Avram

In cazul in care ar putea fi gasit vinovat, seful CCA risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 3 si 15 ani pentru luare de mita la care s-ar mai putea adauga o treime din pedeapsa pentru forma continuata, sustine gsp. Presupus complice al lui Avram, Sorin Terbea risca o pedeapsa cu detentia intre 6 luni si 5 ani.