Pe langa spaga de 19.000 de euro pe care ar fi luat-o de la omul de afaceri Sorin Terbea, lui Vasile Avram (fostul sef al Comisiei Centrale a Arbitrilor) i se imputa si o relatie mult prea apropiata cu Adrian Porumboiu si Cristi Borcea. Astfel, conform DNA, Avram ar fi facut delegarile la comanda celor doi finantatori de la FC Vaslui, respectiv Dinamo, informeaza gsp.

Vasile Avram, fostul sef al arbitrilor romani Foto: AGERPRES

Conform unui material publicat pe blog-ul lui Catalin Tolontan, DNA si-a motivat retinerea in detentie pentru 29 de zile a lui Avram in urmatorul fel:

1 - "Institutionalizarea delegarilor la comanda conducatorilor de cluburi (Porumboiu si Borcea)".

2 - "Vasile Avram este pericol public".

Acuzat de catre DNA de "dare de mita", omul de afaceri Sorin Terbea a declarat in apararea sa ca plicul cu cei 19.000 de euro pentru Vasile Avram (seful CCA) era de fapt un tablou, un basorelief, pe care l-a impachetat cu grija. Conform Tribunalului Bucuresti, Avram a transformat, prin puterea de a delega arbitri, campionatul intern intr-o loterie, dupa bunul sau plac. De asemenea, Terbea este cel care s-a implicat activ in nunta lui Marius Avram (fiul presedintelui arbitrilor), acesta oferind gratis o cantitate importanta de vin.

Ce risca Vasile Avram

In cazul in care ar putea fi gasit vinovat, seful CCA risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 3 si 15 ani pentru luare de mita la care s-ar mai putea adauga o treime din pedeapsa pentru forma continuata, sustine gsp. Presupus complice al lui Avram, Sorin Terbea risca o pedeapsa cu detentia intre 6 luni si 5 ani.

Cristi Borcea, plecare intamplatoare in America?

Intamplator sau nu, Borcea a ales sa plece in America in urma cu doar cateva saptamani, omul de afaceri simtind parca ceea ce urma sa se intample. O prezenta constanta la meciurile lui Dinamo, finantatorul si-a mutat cartierul general in Miami, departe de coruptia din Liga 1.

Cum se apara Porumboiu:

"Nicidecum nu ii spuneam ce arbitri sa ne trimita, ii spuneam doar ce arbitri sa ne puna, sa fie corecti, ii spuneam ce relatii au cu anumite cluburi, ce interese...

Asta nu e comanda, eu stiam ca are telefonul ascultat. Nu m-am ascuns, vorbeam cu el des la telefon, ii mai ziceam ce relatii au arbitrii cu alte cluburi, sa gaseasca pe cineva corect sa ne trimita.

Imi spunea ca sunt greu de gasit astfel de arbitri, imi spunea ca ei au ceva cu mine si ca nu poate sa ii opreasca! Dar nu dirijam eu arbitrajul, daca faceam asta, eram campion, dracu'!" - Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui, la gsptv.

Borcea neaga orice implicare:

"Asta e culmea. Cum sa ma acuze cineva pe mine sau pe Dinamo ca am avut arbitri de partea noastra? Pai, cat timp a fost Vasile Avram la sefia CCA, chiar presa a scris ca am fost cei mai dezavantajati din Liga 1, iar Dinamo a terminat numai pe 6. Ce avantaje sunt astea?! Din contra, am fost bombardati de arbitri. Eu nu am cerut niciodata nimic nici unui arbitru, nu i-am oferit nimic, tot ceea ce am solicitat a fost ca Dinamo sa aiba parte de arbitraje corecte. Cu Vasile Avram am vorbit dupa meciul nostru de la Vaslui, in care am fost dezavantajati, si i-am cerut sa se implice pentru a stopa nedreptatile pe gazon. Atat si nimic mai mult. Alte discutii nu ma privesc, nu ma intereseaza" - Cristi Borcea, pentru gsp.ro.