Ion Craciunescu este foarte aproape de o revenire la conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor, fostul arbitru international avand un acord de principiu cu Mircea Sandu, presedintele FRF, sustine gsp. CCA a ramas fara un conducator dupa ce Vasile Avram a fost retinut pentru 29 de zile, sub acuzatia de "luare de mita".

Ion Craciunescu, in timpul primului mandat de la CCAFoto: AGERPRES

Ion Craciunescu s-a mai aflat in fruntea arbitrilor romani, in perioada 2003-2005, dar a fost indepartat dupa un scandal. Din acel moment, fostul arbitru a devenit unul dintre cei mai mari contestatari ai lui Mircea Sandu.

Nascut pe 27 septembrie 1950, Craciunescu s-a retras din activitate in anul 1996, centralul avand in palmares arbitrarea finalei Champions League din 1995, Ajax vs AC Milan.

"Am avut astazi (marti) o discutie preliminara cu presedintele Federatiei Romane de Fotbal (nr. Mircea Sandu), in jurul orei 9.00. Discutia a fost despre venirea mea in fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor, dar momentan nu s-a luat nicio hotarare. Urmeaza sa mai discutam, iar eu sa iau act in urmatoarea perioada de problemele existente", a declarat Ion Craciunescu pentru HotNews.ro.

Ce zice FRF-ul de o numire a lui Ion Craciunescu

"In baza prerogativelor pe care le detine, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, domnul Mircea Sandu, a avut azi, 27 septembrie a.c., la ora 9.30, la Casa Fotbalului, o intalnire cu domnul Ion Craciunescu, discutand posibilitatea ca acesta din urma sa preia functia de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Discutiile au avansat, ramanand ca, in cateva zile, domnul Craciunescu sa-i prezinte presedintelui FRF toate propunerile si detaliile pe care le va considera necesare a fi indeplinite in vederea bunei desfasurari a activitatii.

Daca partile vor cadea de acord, in maxim o saptamana, domnul Ion Craciunescu va fi numit presedintele CCA",se precizeaza pe frf.ro.

Nu stie cand va da un raspuns

"Nu stiu cand voi da un raspuns. Depinde de cum rezolv problemele aici la CCA, depinde de discutiile pe care le voi avea cu presedintele FRF. Nu avem un termen fix. Nu voi face eu delegarile, CCA functioneaza cu vechea conducere la ora actuala. Ei se ocupa de delegari si alte probleme. E riscant, dar riscant a fost si cand eram arbitru. Eu nu am fugit niciodata de greu, am avut curaj intotdeauna. Nu are de ce sa-mi fie frica, stiu cum sunt ca om", a completat Ion Craciunescu dupa vizita facuta la CCA.