Mircea Sandu a reactionat dupa scandalul de coruptie de la Comisia Centrala a Arbitrilor, presedintele FRF cerand scuze intregii opinii publice dupa cele intamplate in cursul zilei de sambata. "Imaginea fotbalului romanesc a fost afectata. Federatia Romana de Fotbal va pune la dispozitia DNA toate documentele solicitate. Vasile Avram a fost suspendat din functia de presedinte al CCA", se precizeaza intr-un comunicat al FRF.

Mircea SanduFoto: AGERPRES

Comunicatul FRF in legatura cu scandalul de coruptie de la CCA:

"Federatia Romana de Fotbal, prin cuvantul presedintelui ei, isi exprima regretul si scuzele fata de intreaga opinie publica din Romania pentru intamplarile de ieri, 24 septembrie a.c., menite sa afecteze grav, inca o data, nu numai imaginea arbitrajului romanesc, ci si cea a intregului fotbal din tara noastra, atat pe plan national, cat si pe cel international.

Ca intotdeauna, Federatia Romana de Fotbal se angajeaza ca, impreuna cu DNA, sa contribuie la elucidarea acestui caz, punand la dispozitie toate documentele ce vor fi solicitate.

Pana la clarificarea situatiei, domnul Vasile Avram va fi suspendat din functia de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, implicit si din calitatea de membru al Comitetului Executiv al FRF, din functia de membru al Comitetului Executiv fiind suspendat, pe cale de consecinta a retinerii, si domnul Sorin Terbea.

Conform dispozitiilor FIFA, care se regasesc si in Conventia UEFA pentru educarea si formarea arbitrilor – Romania fiind semnatara a acesteia -, presedintele CCA nu se afla sub autoritatea Comitetului Executiv, alcatuit din reprezentanti ai structurilor fotbalistice din tara noastra. CCA este un organism autonom si independent, cu sediu distinct si cu o activitate care se ghideaza dupa un regulament propriu, in conformitate cu Statutul FRF si cu regulamentele acesteia aflate in vigoare, singura persoana abilitata sa-l numeasca si sa-l revoce pe presedintele CCA si, la propunerea acestuia din urma, sa-i aprobe nominal pe membrii CCA fiind presedintele Federatiei Romane de Fotbal.

In atare conditii, ceilalti membri ai CCA vor prelua si vor indeplini prerogativele de conducere a activitatii de arbitraj din tara noastra. Federatia Romana de Fotbal, Mircea Sandu - Presedinte", se precizeaza pe frf.ro.

Constantin Gheorghe, vicepresedintele CCA, se va ocupa de interimatul din fruntea arbitrilor romani.

Dupa ce a fost audiat aproximativ sapte ore (in cursul zilei de sambata) de catre procurorii anticoruptie, Vasile Avram (presedintele CCA) a primit din partea anchetatorilor o ordonanta de retinere pentru 24 de ore. Seful fluierasilor este cercetat pentru "luare de mita in forma continuata".