Dupa ce a fost audiat aproximativ sapte ore (in cursul zilei de sambata) de catre procurorii anticoruptie, Vasile Avram (presedintele CCA) a primit din partea anchetatorilor o ordonanta de retinere pentru 24 de ore. Seful fluierasilor este cercetat pentru "luare de mita in forma continuata".

Vasile Avram, seful CCAFoto: AGERPRES

Iata comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza acte de urmarire penala fata de urmatorii inculpati:

AVRAM VASILE, presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita in forma continuata,

TERBEA SORIN - IOAN, om de afaceri, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de dare de mita in forma continuata.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori au rezultat urmatoarele:

La data de 21 mai 2011, in conditiile exercitarii atributiilor de serviciu ca supervizor la meciul de fotbal F.C.M. Targu-Mures – Universitatea Cluj din cadrul etapei a 34-a a Ligii I de fotbal, inculpatul Avram Vasile a primit de la inculpatul terbea Sorin Ioan, prin doi intermediari, suma de 19.000 de euro in scopul delegarii unor arbitri agreati de echipa de fotbal din Targu-Mures, la jocurile editiei de campionat 2011-2012. In aceeasi imprejurare si in acelasi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucuresti-Targu-Mures si retur, folos oferit de terbea Sorin Ioan.

Inculpatilor Avram Vasile si terbea Sorin Ioan li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala, iar la data de 24 septembrie 2011, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestora pentru 24 de ore. La data de 25 septembrie 2011, cei doi inculpati urmeaza a fi prezentati tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

In aceeasi cauza procurorii efectueaza acte de urmarire penala si fata de invinuitii Iacobescu Nicolae si Chiorean Vasile-Constantin, persoane din anturajul omului de afaceri terbea Sorin Ioan, in sarcina carora s-au retinut infractiunile de complicitate la luare si la dare de mita.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie" - se precizeaza pe site-ul oficial al DNA.

Vasile Avram - doua mandate la CCA, scandaluri cat cuprinde si acuze de nepotism

Operatiunea "Vasile Avram": Craiova si Timisoara asteapta dreptatea de la DNA

Desfasurarea evenimentelor din cazul "Vasile Avram".