Accidentat de catre Florin Gardos in timpul partidei Steaua vs Pandurii (scor 1-2), Cosmin Bacila a fost operat cu succes in cursul zilei de marti, dupa cum informeaza Spitalul Universitar de Urgenta "Elias". Bacila a suferit duminica o dubla fractura de tibie si peroneu, iar conform medicilor ar putea reveni pe terenul de fotbal in aproximativ sase luni.

Cosmin Bacila va sta departe de fotbal aproximativ sase luni Foto: AGERPRES

Iata comunicatul Spitalului Universitar de Urgenta "Elias":

"Astazi, 20.09.2011, la Clinica de Ortopedie a Spitalului Universitar de Urgenta "Elias", a fost operat de o echipa de medici condusa de Conf.Dr.Horia Orban, seful clinicii, fotbalistul Cosmin Bacila, internat in urma cu 2 zile.

Diagnosticul postoperator a fost de fractura transversa de ambe oase gamba stanga pentru care s-a practicat osteosinteza centromedulara cu tije zavorata dinamic. Operatia a decurs bine, fara incidente, pacientul este in stare buna, stabil.

Procedeul chirurgical folosit permite ambularea precoce si mersul cu sprijin. Pacientul va incepe recuperarea functionala chiar de maine pentru mentinerea tonusului muscular, proces care va continua 6 saptamani asociat cu kinetoterapie pentru articulatii.

In functie de rezultatele controlalelor radiologice ulterioare procesul de recuperare va putea fi mai sustinut. In caz de evolutie favorabila, fractura se va consolida peste 3 luni, iar reluarea activitatii sportive se va putea produce peste 6 luni. Pacientul va fi externat cel mai probabil peste 2 zile".