​Faza grupelor din Europa League debuteaza astazi, la start aflandu-se nu mai putin de trei echipe din Liga 1. De la ora 20.00, Rapid se va duela cu Hapoel Tel-Aviv (in deplasare), in timp ce FC Vaslui va incerca marea surpriza cu Lazio (pe Olimpico). Ziua va fi incheiata de Steaua, ros-albastrii intalnindu-i pe germanii de la Schalke 04, in Gruia, de la ora 22.00. Partidele vor fi transmise in direct de Protv (Steaua si Rapid) si Sport.ro (FC Vaslui) si LiveText pe HotNews.ro.

Raul, un adversar de temut pentru Steaua Foto: Reuters

Hapoel Tel-Aviv - Rapid (Protv, ora 20.00)

"Rapid ne va pedepsi in cazul in care nu vom face un meci bun. Cupele europene inseamna cu totul altceva fata de un joc de campionat. Vreau sa cred ca vom evolua bine impotriva romanilor" - Dror Kashtan, antrenor Hapoel Tel-Aviv.

"Ne ducem sa castigam, asta e spiritul nostru. Daca se va intampla sa terminam la egalitate, va fi tot un rezultat pozitiv" - Razvan Lucescu, antrenor Rapid.

Echipe probabile:

Hapoel: Apoula Bete - Fransman, Pecalka, Khotaba, Badir - Igiebor, Goredana - Abutbul, Cohen - Tamuz, Damari. Antrenor: Dror Kashstan.

Rapid: Coman - Rui Duarte, Marcos Antonio, Burca, Bozovic -Grigorie, Alexa, Herea - Roman, Surdu, Cassio. Antrenor: Razvan Lucescu.

Ultimele meciuri:

Hapoel Tel-Aviv - Beitar Ierusalim 1-0

Rapid - FC Brasov 1-1.

Lazio - FC Vaslui (sport.ro, ora 20.00)

"Trebuie sa incepem bine, nu avem voie sa dam gres. As fi preferat sa jucam la ora 22:00, ar fi fost un numar mai mare de spectatori. Suntem favoriti, dar nu trebuie sa facem greseala de a subestima Vasluiul, o echipa cu jucatori valorosi in linia de mijloc" - Edy Reja, antrenor Lazio.

"Ne asteapta un meci foarte greu la Roma, dar este bine pentru noi ca am castigat la Brasov si cu Dinamo, vom avea un moral bun pentru confruntarea cu italienii. Vom intalni o echipa foarte puternica" - Lucian Sanmartean, mijlocas FC Vaslui.

Echipe probabile:

Lazio: Marchetti - Zauri, Diakite, Dias, Lulici - Ledesma, Matuzalem - Gonzalez, Mauri, Cisse - Rocchi. Antrenor: Edy Reja.

FC Vaslui: Cerniauskas - Milanov, Balaur, Farkas, Milisavijevic - Costin, Pavlovic, Wesley, Sanmartean - Adailton, Temwanjera. Antrenor: Viorel Hizo.

Ultimele rezultate:

AC Milan - Lazio 2-2

FC Vaslui - Dinamo 3-1.

Steaua vs Schalke (Protv, ora 22.05)

"Suntem fericiti ca vom juca in Europa League. Este o mare provocare pentru noi. Vom incepe competitia cu cea mai buna echipa din grupa, care e obisnuita cu Liga Campionilor. E o echipa foarte buna, cu jucatori foarte buni, dar suntem pe teren propriu. Chiar daca jucam la Cluj, suntem fericiti ca vor fi multi suporteri. Cei se la Schalke sunt favoriti, dar am venit la Cluj sa ne jucam sansa" - Roni Levy, antrenor Steaua.

"Nu stiu daca este un aspect negativ faptul ca vom juca aici si nu la Bucuresti, am aflat de pe o saptamana pe alta, dar nu cred ca ne va afecta. Steaua formeaza un grup foarte puternic, unit si ne asteptam la un meci foarte greu. Este foarte important pentru noi sa incepem cu dreptul, Schalke trebuie neaparat sa castige" - Ralf Rangnick, antrenor Schalke 04.

Echipe probabile:

Steaua: Tatarusanu - Geraldo Alves, Galamaz, Gardos, Latovlevic - Bourceanu, Brandan, Tanase - Nikolic, M.Costea, Tatu. Antrenor: Roni Levy.

Schalke: Fahrmann - Hoger, Howedes, Matip, Fuchs - Papadopoulos, Holtby - Farfan, Raul, Draxler - Huntelaar. Antrenor: Ralf Rangnick.

Ultimele meciuri:

Gaz Metan Medias - Steaua 3-0

VfL Wolfsburg - Schalke 2-1.