Rezultat frustrant pentru Otelul Galati, la debutul in Champions League: dupa 90 de minute in care si-a timorat adversarul prin angajamentul fizic, echipa lui Dorinel a sfarsit prin a plati scump naivitatile apararii. Prima s-a produs in minutul 39, cand Salageanu a atacat decisiv in flanc, scapandu-l de sub control pe Streller: centrarea acestuia l-a pus in situatie ideala de finalizare pe Fabian Frei care a marcat la prima ocazie reala a trupei elvetiene.

Foto:

La reluare, galatenii au avut meritul de a fi ramas pe pozitii agresive; insistenta lor a fost rasplatita prin golul lui Pena: in minutul 58, dupa un sut al lui Antal, respins de Sommer in fata, atacantul a saltat mingea in plasa, echilibrand scorul, 1-1. Reusita lui Pena a dezechilibrat vizibil pe Basel (cu o prestatie mediocra miercuri seara), dar galatenii nu au stiut sa profite - au ratat cu seninatate cateva sanse de contraatac, permitand elvetienilor sa supravietuiasca.

In minutul 84 s-a produs si ultima naivitate a echipei romane: Salageanu a atacat imprudent o minge, in fata lui Streller, interventia sa fiind sanctionata de arbitru cu penalty si eliminare. A transformat Alexander Frei si elvetienii pastreaza toate punctele acasa: cu emotii si chin, judecand dupa expresia de eliberare psihica a tehnicianului Thorsten Fink, la auzul fluierului final.