Sahtior a debutat cu o infrangere in noua editie de Champions League, campioana Ucrainei fiind invinsa, in deplasare, de FC Porto, scor 2-1. "O singura echipa a fost pedepsita, iar aceasta a fost Sahtior. Nu sunt multumit, centralul s-a pacalit in mai multe momente", a precizat Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu Foto: Reuters

"Nu sunt multumit. Am pierdut un meci pe care l-am controlat pana cand am avut un fotbalist eliminat. Al doilea gol marcat de Sahtior a fost valabil. Cigrinski nu a meritat al doilea galben. Nici eliminarea lui Rakitki nu a fost corecta. Au fost faulturi dure, dar arbitrul ar fi trebuit sa arate cartonasul galben in loc de cel rosu. Lipsa de experienta a lui Rakitki a contat foarte mult. El a ridicat piciorul, aratand ca este ok, in timp ce jucatorul de la FC Porto zacea de parca ar fi fost macelarit.

Evident ca jucatorul nostru a fost eliminat. Am fost surprins de arbitraj, noi jucam pentru a ajuta fotbalul si e pacat ca arbitrul nu a facut la fel. Arbitrul a fost adeseori influentat de public, care a stiut perfect cand sa fluiere si sa se bucure. Hulk este un mare jucator, dar cade spectaculos, iar arbitrul s-a pacalit la cateva lovituri libere. FC Porto nu merita sa castige. Un singur lucru pot spune: ca o singura echipa a fost pedepsita in aceasta seara. Aceasta echipa a fost Sahtior", a declarat Mircea Lucescu, citat de Mediafax.

La oaspeti, Razvan Rat a fost integralist, in timp ce la gazde Cristi Sapunaru nu a putut fi folosit din cauza unei accidentari. Au marcat Hulk (28') si Kleber (51'), respectiv Luiz Adriano (12'). Au fost eliminati Rakitki (40') si Cigrinski (80'), ambii de la Sahtior.

Vezi aici rezumatul partidei Porto - Sahtior.