Disputa dintre Steaua si Schalke, contand pentru Grupa J a Europa League, a fost amanata pentru data de 21 septembrie (trebuia sa se joace pe 15 septembrie), din cauza starii precare a gazonului de pe Arena Nationala. UEFA a propus modificarea datei de desfasurare a meciului (pentru ca noua suprafata de joc sa fie gata), iar germanii au fost de acord cu ideea forului european. Un anunt oficial va fi facut in cursul zilei de vineri.

Gazonul de pe Arena Nationala dupa meciul Romania vs Franta 0-0Foto: HotNews / DP

"Reprezentantul UEFA a zis ca nu-si asuma riscul. Si a spus ca schimbam data, peste o saptamana. Dar trebuie sa se stabileasca si sa se ajunga la un acord si cu Schalke, dar si cu televiziunea care transmite meciul. Cei de la Schalke au fost de acord sa amanam meciul pentru data de 21 septembrie. Firma olandeza se va ocupa de gazon si va fi gata pana atunci", a precizat patronul Stelei la Gsptv.

In cursul zilei de joi, UEFA a trimis doi inspectori pentru a vedea starea gazonului de pe "Arena Nationala", forul european fiind ingrijorat de conditiile in care vor evolua Otelul, Steaua si Rapid in cupele europene.

Dupa cele constatate de reprezentantii sai, UEFA a decis ca suprafata de joc trebuie schimbata. Pentru ca noul gazon sa fie pregatit pentru partida dintre Steaua si Schalke, forul european a decis ca disputa sa fie amanata pentru 21 septembrie.

Covorul (nr. campul de cartofi)pe care s-a disputat partida cu Franta a costat 80.000 de euro, rulourile cu iarba fiind aduse din Italia.

Noua suprafata de joc va fi adusa din Olanda, va fi montata in urmatoarele zile si a costat 360.000 de euro.

FRF confirma schimbarea gazonului

"Astazi, joi 8 septembrie 2011, a avut loc la Casa Fotbalului o intalnire in care s-a analizat starea terenului de joc la partida Romania - Franta, UEFA atentionandu-ne in legatura cu adoptarea unor decizii rapide pentru refacerea gazonului. La dezbatere au participat presedintele FRF Mircea Sandu, reprezentanti ai Primariei Bucuresti si, respectiv, ca expert desemnat de UEFA în problema montarii si intretinerii terenurilor de joc, domnul Richard Hayden.

Din discutiile purtate a reiesit ca gazonul trebuie schimbat, aceasta operatiune urmand sa dureze maximum doua saptamani. In acest scop, sub expertiza reprezentantului UEFA, o alta companie decât cea care a montat initial gazonul va reface in intregime câmpul de joc, astfel incat echipele romanesti participante in cupele europene sa poata disputa jocurile din grupele Ligii Campionilor si ale Europa League", se precizeaza intr-un comunicat oficial al FRF.

Steaua, programul meciurilor din Europa League:

Steaua - Schalke 04 (21 septembrie)

AEK Larnaca - Steaua (29 septembrie)

Maccabi Haifa - Steaua (20 octombrie)

Steaua - Maccabi Haifa (3 noiembrie)

Schalke 04 - Steaua (1 decembrie)

Steaua - AEK Larnaca (14 decembrie).