Selectionerul Victor Piturca s-a declarat multumit de prestatia elevilor sai in remiza cu Franta, de la National Arena. Piturca sustine ca nu intelege de ce publicul a huiduit in ultimele minute ale jocului, adaugand ca remiza cu Franta trebuie privita ca un succes.

Victor PiturcaFoto: HotNews / DP

"Nu trebuie sa fie o seara trista. Era greu sa ne mai calificam. A fost o sarbatoare in aceasta seara. Baietii s-au comportat foarte bine, pe un teren extrem de greu. Era greu sa se joace normal. (...) Atitea accidentari nu am avut in toata cariera mea de antrenor, dar jucatorii care au intrat si-au facut datoria", a spus Piturca la TVR.

  • "Din pacate, aceasta este rezultatul, 0-0. Nu am putut invinge o echipa extrem de valoroasa, cu jucatori foarte buni, dar eu i-am felicitat pe baieti la final pentru ca au facut un meci exceptional din toate punctele de vedere si cred ca rezultatul este echitabil in cele din urma. Din pacate, a batut si Bosnaia in aceasta seara, desi nu trebuia sa ajungem sa depindem si de alte rezultate. In acest moment, calificarea este in proportie de 90 la suta compromisa. Mai sunt doua jocuri, poate se intampla ceva fericit in meciul Bosniei si Luxemburgului. Jocul de azi imi da sperante ca putem alcatui o echipa redutabila in viitor", a spus Piturca la conferinta de presa de dupa meci.

Tehnicianul a declarat ca poate Romania ar fi avut o sansa in plus daca gazonul ar fi fost mai bun in aceasta seara.

  • "Au fost multe brazde rupte, dar nu trebuie sa ne plangem pentru ca si francezii au jucat pe acelasi teren. Daca era mai bun, poate aveam si noi o sansa in plus, dar acesta a fost riscul unui meci disputat pe un stadion nou. Nu cred ca trebuie sa fie o seara trista, a fost o sarbatoare in aceast seara, baietii s-au prezentat bine in fata unei echipe redutabile, pe un teren extrem de greu, pe care era dificil sa se joace normal", a spus selectionerul.

Victor Piturca a mentionat ca nu stie de ce suporterii i-au huiduit pe jucatorii romani la finalul partidei.

  • "Nu mi-am dat seama de ce suporterii au avut acea atitudine la finalul meciului, probabil ca Tatarusanu a mers spre minge. Oricum, pacat de aceasta reactie a suporterilor pentru ca echipa Romaniei trebuia aplaudata si daca pierdea. Nu stiu cat timp imi trebuie pentru reconstructia echipei pentru ca pe mine ma intereseaza si rezultatele. Eu am avut incredere in Chiriches si de obicei nu ma insel asupra jucatorilor. Cred ca echipa a castigat doi jucatori in aceasta dubla, Matel si Chiriches. Nu eram nici eu pregatit ca Sapunaru sa se accidenteze inaintea meciului. Atatea accidentari nu am avut in toata cariera mea de antrenor. Am riscat in unele momente, dar pe acest teren nu puteai sa ataci, pur si simplu nu puteai", a mai spus antrenorul Romaniei.

Antrenorul a adaugat ca prin constructia acestui stadion fotbalul romanesc va creste si ca spera ca gazonul de pe Arena Nationala sa fie intr-o stare buna pana la partida cu Belarus, din 7 octombrie.

Echipa nationala de fotbal a Romaniei a remizat, scor 0-0, cu reprezentativa Frantei, in preliminariile Euro-2012, in primul meci disputat pe Arena Nationala si la care au asistat 50.000 de spectatori. Dupa doar o jumatate de ora de la inceperea jocului, numeroase bucati de gazon s-au desprins pe toata suprafata de joc. La pauza, organizatorii au refacut gazonul, insa pe parcursul reprizei a doua situatia s-a repetat.