Dupa remiza in fata Frantei de pe National Arena, capitanul nationalei Romaniei, Razvan Rat a declarat ca in proportie de 95% calificarea Romaniei la EURO 2012 este ratata. El a acuzat gazonul de pe Arena Nationala, inaugurata in aceasta seara, adaugand ca acesta a pus probleme serioase jucatorilor.

Razvan RatFoto: HotNews.ro

"Imi pare rau ca nu am putut face mai mult. Nu este de competenta mea sa comentez ce s-a intamplat cu gazonul, insa vedeti in ce conditii s-a jucat, uitati-va ce este in spate. Franta nu si-a creat prea multe ocazii, pe cand noi am avut mult ocazii bune de a marca", a declarat Rat la TVR 1, dupa incheierea partidei.

"Jucatori precum Matel sau Luchin sunt un castig pentru viitor. Chiriches e un castig mare pentru nationala. Este normala reactia suporterilor la final, pentru ca sunt suparati ca este aproape pierduta calificarea" a mai spus Razvan Rat.

Vlad Chiriches a declarat ca Romania putea mai mult in meciul din aceasta seara. "Cred ca se putea mai mult, am avut putine ocazii, dar clare. Suntem dezamagiti ca am pierdut sansele de calificare. Este tot ce am putut. Ne doream sa invingem, dar ne-a fost foarte greu. Este greu sa acceptam asta, insa trebuie sa muncim. Sper sa-mi fac bine treaba la echipa de club si daca selectionerul Victor Piturca vede in mine un jucator care poate sa joace la echipa nationala sigur o sa joc la echipa nationala. In aceasta seara, nu mi-au tremurat picioarele, pentru ca nu aveam de ce", a spus Chiriches.