La sfarsitul saptamanii trecute, alpinistul timisoarea Horia Colibasanu a reusit ascensiunea varfului Makalu (8463 metri) din Himalaya, al cincilea ca inaltime din lume. In continuare, Colibasanu si-a propus sa urce si pe Lhotse, unul dintre cele mai dificile varfuri din lume, pe un traseu care ar reprezenta o premiera romaneasca. ​

In HimalayaFoto: Hotnews

"Dupa 10 ore de mers continuu, am reusit sa ajungem pe varful Makalu. Am ajuns impreuna cu Peter Hamor, Jorge Egocheaga si Martin Ramos, la ora 14 (ora Nepalului), adica ora 11 in Romania. A fost foarte greu, suntem rupti de oboseala, dar a meritat pentru peisajul minunat de sus de pe varf. Vremea a fost frumoasa si nu au fost probleme", se arata pe site-ul horiacolabasanu.ro, unde este prezentata aceasta expeditie.

Horia Colibasanu se afla intr-o expeditie in Himalaya, unde si-a propus sa urce pe doua varfuri de peste 8.000 de metri altitudine. Dupa ascensiunea Makalu, care a fost mai mult o forma de aclimatizare, urmeaza varful Lhotse (8.516 m), al patrulea ca marime din lume. Daca va reusi sa urce si acest masiv, Colibasanu ar realiza a cincea premiera personala, pentru Romania. Intentia sa este de a urma o ruta mai putin obisnuita, insa decizia va fi luata in functie de conditiile de la fata locului.

Horia Colibasanu are 34 de ani si este de profesie medic stomatolog. El este primul roman care, in 2004, a urcat pe varful K2 (8.611 de metri), considerat cel mai periculos din lume. Doi ani mai tarziu a urcat pe Manaslu (8.163 metri), iar in 2007 pe Dhaulagiri (8.167 metri). Tot Colibasanu a fost primul roman care a atins varful Annapurna (8.091 metri), tot din Himalaya, considerat al zecelea din lume ca altitudine.