A ajuns la editia a patra. Are acum si sponsor principal, participa sportivi din mai multe tari. Dar ce pare cel mai greu de necrezut este faptul ca vor participa circa 300 de alergatori. Maratonul Piatra Craiului Salomon ramine cea mai importanta cursa de alergare montana din Romania.

Simbata de dimineata, chiar daca va fi vreme rea, se va da startul maratonului montan Piatra Craiului Salomon. Plecarea e din centrul orasului Zarnesti, judetul Brasov, apoi cursa va urma un traseu ce inconjoara – pe o distanta de circa 41 de kilometri – creasta Pietrei Craiului. Macar pentru frumusetea numelor si a locurilor, sa amintim traseul: Gura Riului, Fintina Botorog, sat Magura, Casa Folea (Pestera), La Table, Poiana Lespezi, Funduri (pe creasta), Valea Urzicii, Ceardacul Stanciului, Marele Grohotis, Umerii Pietrei Craiului, Refugiul spirlea, Plaiul Foii, Valea Ursilor, Refugiul Diana, Coltul Chiliei, Zarnesti centru.

Diferenta de nivel pozitiva a cursei este de +2150 m, dar aceasta include si coboriri cumulate de acelasi nivel. Vor fi premiati primii trei cistigatori la 11 categorii de virsta, feminin si masculin.

La competitie s-au inscris aproape 300 de alergatori (incepatori, amatori, profesionisti), printre care se remarca doi sportivi greci (Kalaboukas Charalambos si Karlos Kyriakos), care fac parte din echipa Salomon. Numarul de participanti a crescut in fiecare an, astfel: 50 in 2006, 98 in 2007, 168 in 2008.

Competitia include in premiera si o cursa pentru copii, MPC Junior, care se va desfasura in dupa amiaza zilei de 3 octombrie. A doua zi dupa cursa, participantii la maraton sunt asteptati sa participe la plantarea a 3 mii de puieti de molid in cadrul unei actiuni ecologice ce isi propune reducerea impactului negativ al taierilor de padure facute in Parcul National Piatra Craiului.

Mai multe amanunte aici