Avram Iancu, bibliotecarul din Petroşani care a străbătut înot Canalul Mânecii, Dunărea şi Marea Neagră, fără a purta costum de neopren, a anunţat că va participa la Maratonul Arctic Ultra 6633, în cadrul căruia va înfrunta temperaturi de minus 50 grade Celsius şi va alerga pe fluvii îngheţate, informează News.ro.

Avram IancuFoto: Facebook - Avram Iancu

Într-o postare pe blogul său, Avram Iancu a anunţat, luni seara, că se va întoarce la Maratonul Arctic Ultra 6633.

"În această iarnă de vis mă voi întoarce la 6633 Arctic Ultra şi la temperaturi ce pot ajunge până la -50 de grade C, voi alerga pe fluviile îngheţate din nordul îndepărtat al Canadei, în Yukon, ce se scurg dincolo de Cercul Polar către Oceanul Arctic", a scris Avram Iancu.

Până la acest concurs, temerarul se va antrena si va alerga de la Petroşani până la Constanţa.

"Până atunci voi alerga aproximativ 620 km (cât e distanţa concursului) de la Petroşani la Constanţa! Din locul natal şi până la Marea noastră cea Neagră pe care am înotat-o anul trecut, de la Sulina la Istanbul (680 km) cucerind în mod paşnic vechiul Constantinopol. Voi trage după mine, în sanie, 30 de kilograme cu cele trebuincioase. Îmi autoimpun să ajung la Constanţa în limita celor 9 zile cât e limita la 6633. Voi dormi numai afară în sacul de dormit", a scris Avram Iancu.

Sportivul a anunţat că marţi va pleca din faţa Primăriei Petroşani spre Constanţa.

"În 29 ianuarie, începând cu ora 8 voi pleca din faţa Primăriei din Petroşani. Îmi voi lua la picior mai mult de jumătate din ţară. Autostrăzile sunt excelente, dar parcă, aidoma lumii virtuale, ne îndepărtează de lumea reală. Voi merge pe vechile drumuri dintre Piteşti şi Bucureşti şi apoi între Bucureşti şi Constanţa, luând pulsul arterelor neexplorate, încă, şi cunoscând compatrioţi", a mai scris Avram Iancu.

Avram Iancu, din Petroşani, este cunoscut pentru acţiunile sale temerare prin înot: traversarea Canalului Mânecii şi parcurgerea Dunării de la izvoare şi până la vărsare. Anul trecut a decis să încerce şi Maratonul 6633, astfel că a completat echipa României în cursa de plus 350 mile. El s-a retras din cursă după primul punct de verificare.

Vara trecută, Avram Iancu a traversat înot Marea Neagră, de la Sulina la Istanbul, în 60 de zile, el parcurgând 680 de kilometri, o distanţă mai mare decât cea pe care o estimase iniţial.