Alpinism: Torok Zsolt a dus steagul Romaniei pe varful himalaian Ama Dablam
Torok Zsolt a ajuns acolo impreuna cu alpinistii Teo Vlad si Marius Gane, a anuntat aradeanul pe contul sau de Facebook, unde a postat mai multe fotografii, printre care si cea cu steagul Romaniei.
Varful Ama Dablam din Himalaya are 6.812 de metri si este considerat unul dintre cele mai grele varfuri.
"Teo Vlad, Marius Gane si cu mine am avut privilegiul sa privim de acolo de sus Everestul, Cho Oyu, Nuptse, Lhotse si toti muntii din Himalaya, tot ce se poate vedea de pe varful mult dorit Ama Dablam", a declarat Torok Zsolt. Torok Zsolt a mai incercat sa cucereasca varful si in 2008, dar a fost nevoit sa opreasca atunci ascensiunea.
"Zapada multa si proaspata ne-a ajutat din punct de vedere al hidratarii, dar a ingreunat ascensiunea, iar in comparatie cu acum 8 ani cand nu am ajuns pe varf, Ama Dablam este un alt munte", a mai spus Torok Zsolt.
In 2013, Torok Zsolt a condus expeditia romaneasca ce a ajuns pe Nanga Parbat, la 8.126 metri, considerata cea mai mare performanta in alpinismul romanesc.
Zsolt Torok este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati alpinisti romani la nivel mondial, realizator al mai multor premiere. Printre altele, a fost pe Maratonul Marilor Pereti, Trilogia Alpilor si pe varful K2 (in masivul muntos Karakorum, al doilea varf ca marime din lume).

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri
Și nu știu de ce nu mă miră că sunt antiungurești (sau or fi ... provocări?) - poate frustrările celor care vin mai des în contact cu ei sunt legitime, dar chiar nu era cazul să refuleze aici.
Până la urmă e un merit personal - FELICITĂRI! - pe care și-l asumă o țară.
Premiu de consolare: din echipă au făcut parte și doi români „neaoși” (după nume). FELICITĂRI! și lor.
#showComment()