Una dintre cele mai importante figuri din surf-ul mondial feminin, Rochelle Ballard (36 de ani), se va retrage din sportul de mare performanta odata cu terminarea etapei de la Billabong Pro Maui, care se va desfasura in zilele urmatoare, informeaza kauaiworld.

“Honolua Bay este unul dintre locurile mele speciale. Este uimitor sa am parte de o asemenea etapa care sa se desfasoare acolo. De-a lungul carierei am trait o multime de experiente fantastice, pline de multa adrenalina. In toti acesti ani am vazut multe schimbari in bine in acest sport”, a declarat Rochelle, multumita ca se va retrage acasa, in Hawaii.

Sportiva a triumfat in turnee de mare importanta cum ar fi Gunston 500, Billabong Pro at Burleigh Heads, U.S. Open, iar in anul 2004 a ocupat locul 2 in ierarhia mondiala.

“Este de-a dreptul nebuneste ceea ce realizeaza tinerele din ziua de azi si recunosc ca le privesc cu multa mandrie. Voi ramane in continuare alaturi de acest sport si de carierele unora dintre ele. In sufletul meu, voi ramane toata viata un copil”, a completat Rochelle Ballard.